17 Aralık 2025
Altın 5923.245
BIST 11348.83
Dolar 42.6827
Euro 50.1429
Sterlin 57.2841
Ankara 1°C

Kirpileri Üreten Fabrikanın İşçileri Ankara'da Eylem Yaptı

Kirpileri Üreten Fabrikanın İşçileri Ankara'da Eylem Yaptı
Terörle mücadelede önemli yere sahip olan zırhlı Kirpileri üreten firmanın işçileri 10 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Ankara'da eylem yaptı.

Terörle mücadelede önemli yere sahip olan zırhlı Kirpileri üreten firmanın işçileri 10 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Ankara'da eylem yaptı.

İzmir’den yola çıkıp sırasıyla Manisa, Uşak, Afyonkarahisar ve Eskiyehir’e uğradıktan sonra, Ankara’ya gelen işçiler Abdi İpekçi Parkı’nda eylem yaptı. Eyleme, Türk İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak ve CHP Genel Başkan Yardımcısı İzzetin Çetin ile yaklaşık 200 işçi katıldı. Eyleme, TGB’de destek verdi. Ellerinde Türk bayrakları, çeşitli yazıların bulunduğu dövizler bulunan işçiler, çalan müziğe alkışla tempo tuttu.

Eylemde Türk İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak yaptığı konuşmada, Ankara’da Meclis'in, bakanlıkların olduğunu belirterek, işçilerin haklarını yiyenlere, ekmeklerine göz koyanlarına inat meydanlarda olduklarını söyledi. İşçilerin 1 yıldır krizde olduğunu ve ücretlerini almadığını belirten Kavlak, “Sigorta primlerimiz yatmıyor. Bunu bize 70 yıllık mazisi olan bir firma yapıyor.Türkiye’nin en büyük patronlarından biri yapıyor. Bu bir insanlık dramıdır.”dedi.

“KİRPİLERİN ÜRETİMİ DURDU”

İzmir’den Ankara’ya gelen işçilerden Hüseyin Kızmaz ise ceplerinde paralarının olmamasına rağmen seslerini duyurabilmek için Ankara’ya geldiklerini söyledi. Paranın tamamını alıncaya kadar dönmeyeceklerini ifade eden Kızmaz, “10 aydır maaş alamıyorsak her yere borçlanıyoruz. Konut kredisi borcu vs. Bunları ödemeyince ne oluyor. Artık oradan buradan borç dilenmekten utanıyoruz. Çalışanın hakkını vermeyen ile almak isteyenin diretmesini yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kirpileri üretebilmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Kızmaz, kendi paralarını aldıktan sonra, para girdisini sağlandıktan sonra bir an önce üretime geçilmesi gerektiğini kaydetti. Kızmaz, “Üretime bir an önce geçmeliyiz ki bize sürekli para gelsin. Şu anda Kirpilerin üretimi yok. Finansal kaynak yok. Yan sanayine para yok, çalışana para yok. Paranın olmadığı yerde, üretimde olmaz.” diye konuştu. CİHAN

Kirpileri üreten fabrikanın işçileri Ankara'da eylem yaptı

Kirpileri üreten fabrikanın işçileri Ankara'da eylem yaptı

Kirpileri üreten fabrikanın işçileri Ankara'da eylem yaptı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir