16 Aralık 2025
Altın 5901.458
BIST 11348.83
Dolar 42.6986
Euro 50.2969
Sterlin 57.3868
Ankara 6°C

Kırşehirli Firma, Koreli Dev İle Kesici Fabrikası Kuracak

Kırşehirli Firma, Koreli Dev İle Kesici Fabrikası Kuracak
Kırşehir'de kurulu 'kesici takım fabrikası' Oralsan AŞ, bu alanda dünya devi olan Koreli RG1 grubu yönetimini ağırlıyor. Taraflar, şehirde 300 dönümlük arazi üzerine kurulacak yeni fabrika için ortaklık görüşmelerinde bulunuyor. Oralsan'ın daveti ü

Oralsan'ın daveti üzerine Kırşehir'e gelen dünyanın en büyük kesici takım üretici firmalarından RG1'in Yönetim Kurul Başkanı Hokeun Song ve beraberindeki heyet, şehirde resmi ziyaretlerde bulundu. Oralsan AŞ'nin yönetim kurulu üyelerinden Salih Zeki Akbak'ın eşlik ettiği Koreli heyet, ilk olarak Vali Vekili Mehmet Alabacak'ı ziyaret etti. Ziyaretinde Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin ile ticaret ve sanayi odası başkanı Müfit Göçen de hazır bulundu.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaret sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Salih Zeki Akbak, büyüme hedefleri çerçevesinde yeni yatırımlar öngördüklerini belirterek, Koreli heyeti de bu çerçevede şehre davet ettiklerini söyledi. Yaklaşık bir yıldır temaslarda bulunduklarını aktaran Akbak, şu bilgileri verdi:

"Kırşehir'de kurulu bulunan fabrikamızı büyütmeyi hedefliyoruz. Bir yıldır Kore firması ile görüşüyoruz. Onların da desteği ile fabrikamızı büyütecek ve hem Kırşehir hem Türk ekonomisine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Fabrikamızın mevcut yeri 300 dönüm ve yeni fabrikamızı yine bu arazimizin üzerine kurmayı planlıyoruz. Planladığımız gibi Oralsan'a ek olarak yapacağımız fabrikaya, dünyanın çeşitli ülkelerinde 16 fabrikası bulunan ve başta ABD, Almanya, Kanada gibi ülkelerde söz sahibi firmanın destek vermesi bizleri ayrıca gururlandırıyor. Çalışmalarımız yüzde 90 oranında netleşti ve kısa zamanda yapılacak yatırımla ilgili daha detaylı bilgi aktaracağız."

(CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir