20 Ağustos 2026
Altın 6907.91
BIST 14342.17
Dolar 47.9498
Euro 56.1344
Sterlin 65.2418
Ankara 33°C

Kırşehirli İş Adamlarından Referanduma 'evet' Çağrısı

Kırşehirli İş Adamlarından Referanduma 'evet' Çağrısı
Kırşehir Ahi İşadamları Derneği(KAHİAD ) Başkanı Murat Baran, dernek olarak anayasa değişikliğine destek verdiklerini söyledi. KAHİAD Başka

KAHİAD Başkanı Baran, açıklamasında kendilerine mevcut Anayasa'nın Türkiye'yi taşımadığını ve bu ülkeye dar geldiğini düşündüklerinin söyledi. Baran, "1980'lerin olağanüstü şartlarında ve Soğuk Savaş'ın yaşandığı ve Türkiye'de korkuya dayalı bir dış politikanın sürdürüldüğü bir dönemde hazırlanmış bir anayasa olarak görüyoruz. Bu dönemde hazırlanan mevcut Anayasa'nın Türkiye'nin gelişen ve değişen şartlarına uyum sağlamadığını artık toplumun tüm kesimleri kabul ediyor. Bu Anayasa zaten o günden bugüne kadar da birçok tadilattan geçti. 12 Eylül anayasası Türkiye'ye artık dar geliyor. Artık; sivil, daha fazla özgürlükleri bünyesinde barındıran ve toplumun her kesiminin ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir anayasa ihtiyacı belirgin bir hale geldi. Biz bu bağlamda hükümet tarafından ortaya konulan anayasa taslağının olumlu olduğunu düşünüyoruz. Bunu da KAHİAD olarak destekliyoruz." diye konuştu.

Ekonomi ile demokrasiyi birbirinden ayırt etmek kesinlikle mümkün olmadığını belirten Başkan Murat Baran, "Her zaman bunlar iç içedir. Özgürleşme ve demokratikleşme çabası ile ekonomik kalkınma her zaman el ele gidiyor. Gelişmiş ekonomilerde her zaman gelişmiş demokrasiler olur. Avrupa'ya baktığımız zaman da bunun böyle olduğunu görüyoruz. İş dünyası olarak şunu söylüyoruz: Hukukun evrensel anlam ve muhtevasıyla egemen olduğu Türkiye, insanların ileriye yönelik planlar yapacağı ve yatırım kararı alacağı bir ortam olacak. Özgürlüklerle ekonominin ilintili olduğunu düşünüyoruz. Özellikle referanduma sunulan anayasa taslağının, demokrasi ve özgürlüklere atıf yapan maddelerine iş dünyası olarak destek veriyoruz. Demokrasi ve özgürlükler bir ülkedeki bilinmezliklerin ortadan kaldırılması noktasında da büyük önem taşımaktadır. Ayrıca bu referandumda hiçbir siyasi partinin görüşlerini teyit ve ret anlamında bakmadan, sadece yapılan anayasa değişikliklerinin ülkemize sağlayacağı katkıları düşünerek oy kullanmak gerektiği kanaatindeyiz." ifadelerini kullandı.

Baran, son olarak ekonominin istikrarlı olması için bütün halkı referandum günü olan 12 Eylül de' evet', demeye davet ettiklerini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir