1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kışanak: "Barajla İlgili Sorunumuz Yok!"
Kışanak: Barajla İlgili Sorunumuz Yok!

Kışanak: "Barajla İlgili Sorunumuz Yok!"

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, “Partimizin barajla ilgili bir sorunu yok." dedi.

A+A-

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, “Partimizin barajla ilgili bir sorunu yok. Fakat partimizin baraj sorununun olmaması yüzde 10 seçim barajını haklı göstermez. Bu, demokratik siyaseti engelleyen bir düzenlemedir. Kaldırılması gerekir.” dedi.

BDP Eş Başkanı Gültan Kışanak, grup toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir soru üzerine BDP’nin barajı aşmak gibi bir sorunu olmadığını söyleyen Kışanak, “Partimizin geçmişte de potansiyelinin bu olmadığını çok iyi biliyorduk. Sandığa giren oyların sandıktan çıkması gibi bir sorun yaşıyoruz.” diye konuştu. Çözüm süreci ile halkın BDP’ye olan teveccühünün de arttığını dile getiren Kışanak, “Kamuoyu yoklamalarından da bunu takip ediyoruz. Partimizin baraj sorunu yok, ama baraj sorunu olmaması yüzde 10 seçim barajını haklı göstermez. Bu demokratik siyaseti engelleyen bir düzenlemedir. Kaldırılması gerekir.” açıklamasında bulundu.

Kışanak, başka bir soru üzerine ise BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mustafa Sarıgül’ün destekleneceği yönünde bir açıklaması olmadığını söyledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.