Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Gençlik Programları'ndan alınan hibe ve Seferihisar Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilen etkinlikte, görme engelliler, Seferihisar'ın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetti.
Dalmaya gitmeden önce bir hafta engelli vatandaşlara, Kızılay personeli, Afet Eğitmeni Hande Karaosman ve Koordinasyon Sorumlusu Gökhan Günpay tarafından; yaşanabilecek deprem, sel, yangın gibi afetlerde neler yapmaları gerektiğinin eğitimi verildi.
Sakız Ağacı sahilinde tüplü dalış yapan görme engelliler, daha sonra Seferihisar'ın tarihi mirası 12 İyon Kenti'nden biri olan Teos'u gezdi.
Ardından, Seferihisar Belediye Sarayı'nda Belediye Başkanı Tunç Soyer'le buluşan görme engellilere, Türkiye'nin ilk Cittaslow (Sakin Şehri) olan Seferihisar'ın çalışmalarıyla ilgili bilgiler verildi.
