KKTC ile Rum kesimi arasında bulunan Kermiya sınır kapısındaki eylem sebebiyle nedeniyle geçişler yapılamıyor. 3 Rum polisinin tutuklanması gerekçesiyle yapılan eylemde, eski milletvekili Matsakis’in koşarak ara bölgeye girmesi ile kısa süreli bir gerginlik yaşandı.
Matsakis’in Kuzey’e geçişi Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerince engellendi ve tekrar eylemcilerin yanına gitti.
Matsakis basına yaptığı açıklamada, “Burası AB toprağıdır ve biz de AB’nin dönem başkanıyız. Polislerimizi tutuklayamazlar” diyerek, polisler serbest bırakılmadıkça eylemlerini sürdüreceklerini ve ellerinden geldiğince diğer sınır kapılarını da kapatmaya çalışacaklarını söyledi.
Bu arada, karşılıklı geçiş yapmaya çalışanlar da araçlarıyla kuyruk oluşturdu. Bazı Rumların da eyleme tepki göstermeleri dikkat çekti. CİHAN






Kaynak: