1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kktc’ye Giden İngiliz Turist Sayısında Önemli Artış
Kktc’ye Giden İngiliz Turist Sayısında Önemli Artış

Kktc’ye Giden İngiliz Turist Sayısında Önemli Artış

Turizm sezonuna yoğun bir tanıtım kampanyasıyla başlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yılın ilk dört ayında önemli artış kaydetti.

A+A-

Turizm sezonuna yoğun bir tanıtım kampanyasıyla başlayan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, yılın ilk dört ayında önemli artış kaydetti. Ocak-Şubat dönemi istatistikleri, İngiltere’nin yanısıra, Danimarka, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Norveç ve İskandinav ülkelerinden Kuzey Kıbrıs’a giden turistlerin istikrarlı şekilde arttığını gösterdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriye’nin İngiltere’de gerçekleştirdiği tanıtım kampanyaları sonuçlarını vermeye başladı. İngiltere’den KKKTC’ye giden İngiliz turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre Ocak-Nisan aylarında yüzde 35 arttı.

KKTC Londra Turizm Koordinatörü Kadir Doruhan’ın verdiği bilgiye göre bu yılın ilk dört aylık döneminde Ada’yı ziyaret edenlerde en yüksek artış Almanya’dan gelen turist sayısında oldu. Almanya’dan 2012 yılının ilk dört ayında 5 bin 674 turist KKTC’ye giriş yaparken, bu yıl aynı dönemde bu rakam yüzde 136 artışla 13 bin 403 olarak gerçekleşti.

Danimarka, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Norveç ve diğer İskandinav ülkelerinden KKTC’ye düzenlenen charter uçak seferleri sayesinde bu ülkelerden de KKTC’ye giderek turist sayısında artış dikkati çekti.

İNGİLTERE TANITIMLARI ETKİSİNİ GÖSTERDİ

İngiltere’de, Londra yoğunluklu olarak uzun süreli tanıtım kampanyalarının sonuçlarının yeni turizm sezonunun ilk aylarından itibaren görülmeye başlandığını belirten Doruhan, Ulusal Basın, siyah taksi, metro, şehir içi otobüs ve Stansted havalimanı tanıtımlarının etkisinin Ocak-Nisan ayı istatistiklerine yansıdığını kaydetti.

Bu yılın ilk dört ayında İngiltere’den Kuzey Kıbrıs’a giden İngiliz turist sayısının 11 bin 64 olarak gerçekleştiğini ve bu rakamın bir önceki yıla göre yüzde 35’e tekabül ettiğinin altını çizen Kadir Doruhan, aynı dönemde yine İngiltere’den giden Kıbrıslı Türk turistlerin artış oranın ise yaklaşık yüzde 4’e çıktığının altını çizdi.

KKTC Londra Turizm Koordinatörü Kadir Doruhan, bu yılın ilk dört ayında, Suriye, Rusya, Ukrayna, Lübnan, Finlandiya, Beyaz Rusya, Kırgızistan ve Kazakistan’dan Kuzey Kıbrıs’a giden turist rakamlarında da önemli artış olduğunu sözlerine ekledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.