19 Aralık 2025
Altın 5955.038
BIST 11313.73
Dolar 42.8074
Euro 50.1809
Sterlin 57.2814
Ankara 4°C

Kocamaz: Çöp Sorununu Düzenli Depolama Sahası İle Çözüyoruz

Kocamaz: Çöp Sorununu Düzenli Depolama Sahası İle Çözüyoruz
Mersin'in Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentlerin en önemli sorunlarından birinin çöp olduğunu söyledi.

Mersin'in Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, kentlerin en önemli sorunlarından birinin çöp olduğunu söyledi. Kocamaz, bu problemi Katı Atık Düzenli Depolama Projesi ile çözeceklerini kaydetti.

Başkan Kocamaz, Belediye Meclisi üyeleri ve basın mensuplarını Gürlü köyü sınırlarında bulunan ‘Tarsus Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nı gezdirdi.

Sahanın daha önceki halini fotoğraflarla konuklara gösteren Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, daha önce ilçenin çöp dökme alanı olan sahayı rehabilite ettiklerini kaydetti. Başkan Kocamaz, “Tabii ki, belediyelerin en büyük sorunu katı atıklar. Burada daha önce katı atıkları düzenli bir şekilde depolama yoktu belediye olarak vahşi depolama sistemiyle bu taş ocağına dolduruyorduk. Burayla ilgili çalışmalar yaptık. İhale yaptık. Burası çöpleri düzenli depolama alanına dönüştü. Gördüğünüz gibi her gün gelen çöp burada sıkıştırılarak seriliyor. Geçmişte buradan yoldan geçerken sürekli dumanlar yükseliyordu ve metan gazı yanması devamlı suretle devam etmekteydi. Şu anda o aşamayı geçtik. Burası komple temizlendi, yenilendi ve branda serildi. Bu hale getirildi ve çöpler artık buraya dökülüyor.” dedi.

Bölgeyi ağaçlandıracaklarını söyleyen Başkan Kocamaz, çalışmalar hakkında meclis üyelerine ve basın mensuplarına detaylı bilgi sundu.

CİHAN

Kocamaz: Çöp sorununu düzenli depolama sahası ile çözüyoruz

Kocamaz: Çöp sorununu düzenli depolama sahası ile çözüyoruz

Kocamaz: Çöp sorununu düzenli depolama sahası ile çözüyoruz

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir