Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Schramma'nın 9 yıl süren görev süresince her zaman bütün Köln'lülerin Belediye Başkanı olduğunu vurguladığını ve Türk toplumu bakımdan da kayda değer işler yaptığını kaydetti. Schramma'nın görevden ayrılmış olmasından dolayı gerçekten büyük bir üzüntü duymakta olduğunu belirten Basa, "Ama Sayın Schramma Köln'de kalacak ve bir akil kişi olarak her zaman Türk toplumunun entegrasyonuna, meslek eğitimine ve diğer konularda destek vermeye devam edecektir. Bundan dolayı da çok büyük mutluluk duyuyorum. Türkiye'nin AB sürecinde vermiş olduğu destekten dolayı ayrıca Türkiye Cumhuriyeti devleti adına çok teşekkür ediyorum." dedi.
SCHRAMMA: TARSUS KİLİSESİ İÇİN BAŞBAKANA İKİ KEZ MEKTUP YAZDIM
Görüşme sonunda basın mensuplarına görüşme hakkında bilgi verildi. Fritz Schramma, 9 yıldan bu yana Türkiye'nin Köln Başkonsolosluğu ile iyi bir işbirliği içersinde olduklarını söyledi. Schramma, Tarsus kilisesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iki kez mektup yazdığını ve bunu başkonsolosa da anlattığını ifade ederek, başkonsolostan bu konunun takipçisi olmasını istedi. Schramma Köln'e yapılacak Merkez Camii'nin de temel atma törenine katılacağını ve belediyenin cami yapımı ile ilgili komisyonundaki göreve devam edeceğini kaydetti.
Schramma Köln Belediye başkanlığını 20 Ekim'de SPD'li Jürgen Roters'e devredecek. Schramma Köln Ankent Belediyesindeki meclis üyeliği görevine devam edecek. Görüşme sonunda Başkonsolos Basa, Başkan Schramma'ya Türk motifli çini hediye etti. Başkan Schramma da Başkonsolos Basa'ya Köln motifli kravat hediye etti. (CİHAN)

