1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Komek Altın Dokunuşlar Sergisi 2013 Eserle Açıldı
Komek Altın Dokunuşlar Sergisi 2013 Eserle Açıldı

Komek Altın Dokunuşlar Sergisi 2013 Eserle Açıldı

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (KOMEK) Altın Dokunuşlar Güldeste Sergi ve Şöleni, 85 branşta 2013 eserle görücüye çıktı.

A+A-

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları'nın (KOMEK) Altın Dokunuşlar Güldeste Sergi ve Şöleni, 85 branşta 2013 eserle görücüye çıktı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Türkiye’de zaman zaman barışı, kardeşliği tehdit eden, husumeti, ayrımcılığı teşvik eden çalışmalar gördüklerini belirterek “Bizim asla husumete, ayrımcılığa, kaosa, kargaşaya vaktimiz yok. Biz hizmet insanlarıyız. İşimiz hizmet, gönülleri fethetmek, Türkiye’yi lider ülke, Konya’yı lider şehir yapmak.” dedi.

    Programa katılan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan da, kadınların mesleki eğitim konusunda kazandığı mesafeyi bir kazanç olarak gördüklerini ifade ederek, kadınların ülkede huzuru, güvenliği ve geleceği temsil ettiklerini söyledi.

    Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın Altın Dokunuşlar Güldeste Sergisi açıldı. Mevlana Kültür Merkezi’ndeki Açık Sema Alanı’nda yapılan açılışın sunuculuğunu Reha Yeprem yaptı. KOMEK İşaret Dili Kursu öğrencilerinin katılımıyla hep birlikte İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayan programda, görme engelli kursiyerin Braille Alfabesi ile Kur’an-ı Kerim okuması, okuma yazmayı yeni öğrenen bir kursiyerin ayetlerin mealini okumasıyla devam etti.

    EN ÇOK EĞİTİM VEREN KURS KOMEK

    Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 85 branşta 2013 eserle açılan serginin hayırlı olmasını diledi. Akyürek, KOMEK’in 147 branşta hizmet verdiğini, kursların bu yapısıyla Türkiye’nin en yaygın ve en başarılı kursları konumunda olduğunu kaydetti. KOMEK’in bir halk üniversitesi şeklini aldığını ifade eden Başkan Akyürek, nüfusa oranlandığında Türkiye’de en çok kursiyerle eğitim veren kurs konumunda olduğunu vurguladı.

    KOMEK’in Selçuklu, Meram ve Karatay Belediyeleri’nin kurslarıyla birleşerek “Konya Meslek Eğitim Kursları” adına altında bundan sonra daha da yaygın olarak eğitim vermeye devam edeceğini kaydeden Başkan Akyürek, şu ana kadar kurslarda eğitim gören sayısının 150 bine ulaştığını, KOMEK’in büyük bir aile haline geldiğini söyledi.

    KADINLAR ÜLKENİN HUZURUNU VE GELECEĞİNİ TEMSİL EDİYOR

    Açılış programına katılan Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, halkın her kesimine hitap eden eğitim tarzının övünç kaynağı olduğunu belirterek, kadınların mesleki eğitim konusunda kazandığı mesafeyi bir kazanç olarak gördüklerini ifade etti. Kadınların ülkede huzuru, güvenliği ve geleceği temsil ettiklerini belirten Vali Doğan, “Bugün artık Türkiye’de dünyanın da gıpta ettiği bir huzur ülkesidir. Bunun devamı için, var olan küçük sorunların halledilmesi için hanımların verdiği desteğin artarak devamını diliyorum.” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından halk oyunları gösteresi ile devam eden programda KOMEK’ten sertifika almaya hak kazananlara sertifikaları verildi.

    Daha sonra Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, eşi Hatice Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, eşi Fatma Akyürek ve protokol mensupları hep birlikte kurdele keserek serginin ve şölenin açılışını yaptı.

    Mevlana Kültür Merkezi’nde 9 Haziran akşamına kadar açık kalacak sergi kapsamında Orhan Hakalmaz, Orhan Çakmak, Uğur Demirci konserleri, konferanslar, uygulamalı gösteriler, müzik dinletileri ve çok sayıda etkinlik yapılacak.

    MİRAÇ KANDİLİ ÖZEL PROGRAMI

    Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nın Altın Dokunuşlar Güldeste Sergi ve Şöleni kapsamında Miraç Kandili Özel Programı düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda düzenlenen programda ilk olarak ünlü sunucu Reha Yeprem birbirinden güzel şiirler okudu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programda sevilen sanatçı Erkan Mutlu’nun seslendirdiği ezgilerle duygusal anlar yaşandı. CİHAN

KOMEK Altın Dokunuşlar Sergisi 2013 eserle açıldı

KOMEK Altın Dokunuşlar Sergisi 2013 eserle açıldı

KOMEK Altın Dokunuşlar Sergisi 2013 eserle açıldı

KOMEK Altın Dokunuşlar Sergisi 2013 eserle açıldı

KOMEK Altın Dokunuşlar Sergisi 2013 eserle açıldı

KOMEK Altın Dokunuşlar Sergisi 2013 eserle açıldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.