Altın 5443.213
BIST 10924.53
Dolar 42.2252
Euro 48.7573
Sterlin 55.618
Ankara 8°C

Konya, Hoşgörüsünü Ankara’ya Taşıyacak!

Konya, Hoşgörüsünü Ankara’ya Taşıyacak!
Mevlana Celaleddin Rumi’nin şehri, Selçuklu Devleti’nin başkentlerinden Konya, 2 -5 Mayıs tarihleri arasında Ankara’ya taşınacak!

Mevlana Celaleddin Rumi’nin şehri, Selçuklu Devleti’nin başkentlerinden Konya, 2 -5 Mayıs tarihleri arasında Ankara’ya taşınacak. Congresium Ankara ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak ‘Dünya Kenti Konya’ organizasyonu için çalışmalar başladı.

Mevlana’nın sevgi, hoşgörü ve kardeşlik anlayışını yaşatan ve bu anlayışların sembolü haline gelmiş Konya’nın sosyal ve ekonomik değerleri, tarihi, kültürü ve zengin turizm potansiyeli ile tanıtılacağı ‘Dünya Kenti Konya’ organizasyonunda sağlıklı mutfak kültürü ve damak tadı da etkinliğe ayrı bir değer katacak. ‘Dünya Kenti Konya’ organizasyonunda birçok üretici ve girişimci, potansiyel hedef kitleye en etkin ve hızlı yoldan ulaşacak.

5. Mevsim öncülüğünde ilk kez gerçekleştirilecek organizasyon süresince katılımcılar, ürün, hizmet ve değerlerin ön plana çıkarılmasına yönelik çok çeşitli aktiviteler aracılığı ile tanıtım faaliyeti yapacak. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bu tür etkinliklerin şehirlerin tanıtımı ve yeni vizyon edinmelerinde önemli bir rol aldığını belirterek, vatandaşları Ankara’daki Dünya Kenti Konya etkinliğine davet etti.

Tarihin her döneminde birçok kültüre ev sahipliği yaparak önemli bir yerleşim yeri olmuş Konya’nın her yönüyle Başkent’te tanıtılacağı organizasyona kamuya ait kurum ve kuruluşlar, sanayi ve ticaret örgütleri, yerel yönetimler, üniversiteler, kültür ve turizm kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, üretici birlik ve kooperatifler ile özel sektöre ait (gıda, turizm, tekstil, mobilya, inşaat, sağlık, metal-makine imalat vb) çok sayıda firma katılacak. Etkinlikler kapsamında 3 bin 107 koltuk kapasiteli Oditoryum’da Konya Mevlana Sema Ekibi gösterileri yapılacak, Konya yöresine ait türkü ve şarkılarla bezenmiş THM ve TSM konserleri verilecek. Ziyaretçilere keyifli anlar yaşatacak müzik dinletileri ve halk oyunları gösterilerinin yapılacağı organizasyon çerçevesinde birbirinden renkli çok çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek. ‘Dünya Kenti Konya’ organizasyonu, 7’den 70’e toplumun her kesimini sevgi ve hoşgörü kenti Konya kültürüyle buluşturacak. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir