1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Konya'nın İlk Biyolojik Göleti Tamamlanma Aşamasında
Konyanın İlk Biyolojik Göleti Tamamlanma Aşamasında

Konya'nın İlk Biyolojik Göleti Tamamlanma Aşamasında

Konya Meram Belediyesi Başkanı Serdar Kalaycı, içinde Konya’nın ilk biyolojik göletinin de yer aldığı parkın kısa bir süre içinde hizmete açılacağını açıkladı.

A+A-

Konya Meram Belediyesi Başkanı Serdar Kalaycı, içinde Konya’nın ilk biyolojik göletinin de yer aldığı parkın kısa bir süre içinde hizmete açılacağını açıkladı.

Başkan Serdar Kalaycı, Kozağaç Mahallesi'nde yaklaşık 25 bin metrekarelik alanda yapımı devam eden parkta incelemelerde bulundu. Parktaki çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirten Başkan Kalaycı, "Konya'nın yeşil dokusu en yoğun ilçesi Meram'a yeni bir park daha kazandırıyoruz. 50 civarında kameriyenin bulunduğu bu parkta vatandaşlarımıza gönüllerince piknik yapma imkânı sunacağız. Parkın içinde Konya'nın ilk biyolojik göletini de yapmış olacağız. Bin 500 metrekarelik alanı kapsayan biyolojik gölet doğal olarak arıtmasını yapacak ve doğal yaşama katkı sağlayacak. Meram'ın Konya’nın en yeşil bölgesi olma konumundan taviz vermeksizin yeşil alan oranını artırmaya devam edeceğiz." dedi.

Kozağaç Parkı'na yaptırılan biyolojik gölet sayesinde bölgede ekolojik bir ortam oluşacağını söyleyen Başkan Kalaycı, gölet hakkında şu bilgileri verdi: "Biyolojik göletin suyu hiçbir kimyasal madde kullanmadan bitkiler, ortamdaki bakteriler ve özel filtreler yoluyla temizlenecek. Yapay biyolojik göletlerin oluşturulmasındaki amaç, doğada var olan göletlerin bir benzerinin hijyenik koşulların sağlanmasıyla elde edilmesidir. Gölet, suyu temizleyen ve aynı zamanda suda oksijen üreten bitkiler, taşlar, çakıllar, kayalar, çevresinde su ile uyumlu olan ağaçlar ve sazlıklar gibi canlı ve doğal ögeleri bulunduracak. En uygun estetik görünüm ve en iyi su kalitesi sağlayacak."
CİHAN

Konya'nın ilk biyolojik göleti tamamlanma aşamasında

Konya'nın ilk biyolojik göleti tamamlanma aşamasında

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.