1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Koray Aydın: Kazanmayayım diye bütün mekanizmalar devreye girdi
Koray Aydın: Kazanmayayım diye bütün mekanizmalar devreye girdi

Koray Aydın: Kazanmayayım diye bütün mekanizmalar devreye girdi

Müsavat Dervişoğlu karşısında genel başkanlık seçimini kaybeden Koray Aydın, kazanmaması için "bütün mekanizmaların devreye girdiğini” ve “organize bir yapının çalıştığını” ileri sürdü.

A+A-

İYİ Parti'de genel başkanlık seçimini kaybeden Koray Aydın: Kazanmayayım diye bütün mekanizmalar devreye girdi

Müsavat Dervişoğlu karşısında genel başkanlık seçimini kaybeden Koray Aydın, kazanmaması için "bütün mekanizmaların devreye girdiğini” ve “organize bir yapının çalıştığını” ileri sürdü.

İYİ Parti'de Meral Akşener'in ardından ikinci genel başkan Müsavat Dervişoğlu oldu. Müsavat Dervişoğlu karşısında yarışı kaybeden Koray Aydın, hem partisini hem de Meral Akşener'i suçladı. Aydın, kurultaydan yenilik çıkmadığını ve tabanda bir isyan hareketinin olduğunu ifade etti.

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Aydın, seçime müdahale edildiğini düşünen geniş bir kitlenin bulunduğunu söyledi. Aydın, “Bütün mekanizmalar devrede, herkes çalıştı. Partide bir yenilik olmadı. Daha önce ne varsa aynı şey devam etti. Buna karşı partimizin tabanının isyan hareketi var. Durduramıyoruz. Üzülüyorum böyle olmasına ama... Çoğu haberimiz olmadan istifa ediyor. Parti bu işten karlı değil, zararlı çıktı. (Dış müdahaleler derken iktidarı mı, Akşener’i mi, kastediyorsunuz?) Her taraftan var, çok yönlü. Organize bir yapının iyi çalıştığı görülüyor. Baştan beri fark ediyorum. Ama onlar bizden daha güçlü” diye konuştu.

“Salonda kaybettiğini düşünmediğini” belirten Aydın, “Çünkü kitlesel bir kabul belli yol ve yöntemlerle aşağıya çekildi” ifadelerini kullandı.

"ANLAŞMALI BİR ÇALIŞMA OLDUĞUNU BİLİYORDUM"

“Tolga Akalın’ın çekilmesini de beklediğini” söyleyen Aydın, “Anlaşmalı bir çalışma olduğunu biliyordum. O bakımdan söylenecek sözlerin hiçbir hakkı yoktur. 50 kişilik GİK’e bakmanızı öneririm. Önceki listelerden hiçbir farkı yok. Önceden bir çalışma yapılmış” dedi.

PARTİDEN AYRILACAK MI?

Partide kalıp kalmama konusunda şu anda hiçbir şey düşünmediğini ifade eden Aydın, “Sadece ayrılıp gidenlere olan üzüntümü önlemeye çalışıyorum. Yapabileceğim bir şey yok. Arkadaşlar da arıyor. Onları gruplar halinde çağırıp konuşacağım. Önce onları dinleyeceğim. Bu işin önünü kesmeye çalışacağım ama bu sefer çok hızlı bir çöküş var” ifadelerin kullandı./ SÖZCÜ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.