1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kotil: Kabin Memurları Thy’nin Yüz Akı
Kotil: Kabin Memurları Thy’nin Yüz Akı

Kotil: Kabin Memurları Thy’nin Yüz Akı

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, kabin memurlarının şirketin yüz akı olduğunu söyledi.

A+A-

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, kabin memurlarının şirketin yüz akı olduğunu söyledi. Kotil, THY’de şu anda 6 bin 500 olan kabin memuru sayısının 2020’ye kadar 12 bine ulaşacağını belirtti.

Atatürk Havalimanı’nda Dünya Kabin Memurları Günü kutlandı. THY’nin kutlamasına katılan Temel Kotil, personelle tek tek tokalaştı. Pasta kestikten sonra Kotil, kabin memurlarıyla sohbet etti.

THY’de kabin memuru sayısının 6 bin 500 olduğunu hatırlatan Kotil, 2020 yılına kadar sayın 12 bine ulaşacağını söyledi. Bu sayının uçak ve sefer sayılarıyla orantılı gittiğini dile getiren Kotil, “Sefer sayımız şuana kadar bin gibi 2020’ye kadar 2 bin sefere geliyoruz. Zaten 10 binin altında ise kabinden bir ordu olmuyor. İnşallah 12 bini gececeğiz. Bu arkadaşlarımız uçakta yolcularımızı hizmetlerle, korku varsa korkularını gidermekle onları mutlu şekilde uçuruyorlar. Bunlar şirketimizin yüz akı, hepsine teşekkür ediyorum.” dedi.

Kabinde ve kokpitte sürekli personel temin ettiklerini dile getiren Kotil, “Uçuşlarımızı başarılı şekilde yapıyoruz. Personel açığımız hiç olmadı. Kabin memuru temini daha kolay. Kabin memuru yetiştirme konusunda 2 üniversiteyle anlaştık. Bu üniversiteler 3 yıllık diplomalı kabin memuru yetiştirecekler. Kokpitteki personeli yetiştirmek vakit alıyor, onda biraz sıkışıyoruz. Onun için de yabancı kaptanlarımız var.” diye konuştu.

'EKİP ÇALIŞMASINI VE YARDIMLAŞMAYI SEVENLER KABİN MEMURU OLMALI'

THY Kabin Hizmetleri Başkanı Emine Lim de, bu mesleği seçmek kolay olmadığını söyledi. Yardımlaşmadan, ekip çalışmasından mutlu olacak kişilerin bu mesleği seçmesi gerektiğini ifade eden Lim, “Bu mesleği THY’de yapmak ayrı bir gurur. 100 ülkeye ulaşan artık dünyayı kucaklayan THY’de yapmak ayrı bir zevk. Dünyayı tanımak, değişik kültürleri anlayabilmek ve ekip olarak başarıdan başarıya koşmak mesleğin diğer bir zevkli tarafı” ifadesini kullandı.

THY’de 17 yıldır kabin memuru olan İlke Güngörmüş ise üniformasını taşımaktan çok büyük gurur
duyduğunu söyledi. Güngörmüş,insanları sevdiklerine ulaştırmanın kendisine büyük mutluluk verdiğini sözlerine ekledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.