21 Ağustos 2026
Altın 6980.81
BIST 14396.54
Dolar 48.0242
Euro 56.1055
Sterlin 65.2339
Ankara 24°C

Koü Tıp Fakültesi Hastanesi'nde İlk Defa Böbrek Nakli Yapıldı

Koü Tıp Fakültesi Hastanesi'nde İlk Defa Böbrek Nakli Yapıldı
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilk defa böbrek nakli yapıldı. Nakil işlemi, iki kardeş arasında gerçekleştirildi. Böbrek yetm

Böbrek yetmezliği nedeniyle yıllardır diyaliz makinesine bağlı kalan Burhan Yıldırım'a (23), ağabeyi Behlül Yıldırım'ın (27) kendisine bir böbreğini vermek istemesi üzerine girişimler başlatıldı.

KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı'na başvuran kardeşlerin yapılan inceleme sonucunda veriler olumlu çıktı. Uyum işlemlerinin olumlu çıkması üzerine iki kardeş üroloji servisine yatırılarak nakil işlemlerine başlandı.

Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Gökalp ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz gözetiminde, Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Levend Özkan tarafından yapılan ameliyata, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İsmet Nane ve Prof. Dr. Orhan Ziylan onur konuğu olarak katıldı.

Donörün (vericinin) ameliyatı ise Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özdal Dillioğlugil tarafından yapıldı. Başarılı geçen ameliyatlar sonrasında hastalar sorunsuz olarak servise alındı. Ameliyat sonrası iki kardeş, durumlarının iyi olduğu yapılan inceleme sonucu ortaya çıkınca taburcu edildi.

Teşhisinden bugüne kadar takibinin Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapıldığını ve çok güvendiği için de ameliyatını burada yaptırdığını belirten Burhan Yılmaz, sağlık durumunun çok iyi olduğunu söyledi. Yılmaz, "Şu anda kendimi çok iyi hissediyorum. Hastanedeki ilgi çok mükemmeldi. Özel hastanelerde alamayacağım hizmeti verdiklerini düşünüyorum." dedi.

Bu ilk nakilden sonra, hastanede böbrek nakli işlemlerinin daha sık yapılacağı bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir