1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Köyde Hediye Dağıtımında İzdiham Yaşandı
Köyde Hediye Dağıtımında İzdiham Yaşandı

Köyde Hediye Dağıtımında İzdiham Yaşandı

Eski Diyarbakır Milletvekili Sebgettullah Seydaoğlu, Dicle ilçesinin Duranbey köyünde sünnet töreni düzenledi.

A+A-

Eski Diyarbakır Milletvekili Sebgettullah Seydaoğlu, Dicle ilçesinin Duranbey köyünde sünnet töreni düzenledi. Okunan mevlidin ardından Seydaoğlu, bir kamyonun kasasından köylülere hediye dağıttı. Bu esnada büyük bir izdiham yaşanırken, bazı çocuklar ezilme tehlikesi yaşadı.

Eski milletvekili Seydaoğlu tarafından Duranbey köyünde düzenlenen sünnet töreninde 300 çocuk bir araya getirildi. Tören öncesinde mevlitler okundu, dualar edildi. Bir konuşma yapan Seydaoğlu, bölgede başlık parasını kaldırmak için çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Geleneksel olarak her yıl aynı mevkide törenlerin yapıldığını ifade eden Seydaoğlu, yüzyıllardır devam eden örf ve adetlerin yerine getirildiğini kaydetti. Seydaoğlu, "Bölgemizde artık başlık parasını yasaklıyoruz. Başlık parası günah ve haramdır. Kızlarımız eşya değildir. Kızlarımıza düğünlerde verilecek hediye sadece onların giysileri olmalı. Peygamberimiz bunu emrediyor. Evrensel hukuk bunu diyor. Bundan dolayı başlık parasını yasaklıyoruz. Bir başka yasakladığımız durum ise kan davaları. Bölgemizde son dönemlerde artık kan davası yaşanmıyor. Tamamıyla sona ermesi için bugünden itibaren yasaklama getiriyoruz." dedi.

Çocukların sünnet masrafının kendisi tarafından karşıladığını kaydeden Seydaoğlu, çocukları ve anne babalarını baştan aşağı giydirdiğini dile getirdi. Çocuklar ve kadınlar için hediyeler getirdiğini söyleyen Seydaoğlu, bunu kendi emekli milletvekili maaşıyla aldığını belirtti.

Yapılan konuşmanın ardından kamyonun kasasına çıkan Seydaoğlu, adeta hediyeleri köylülere savurdu. Hediyeleri almak isteyen köylüler birbirini ezdi. Bazı giyim malzemeleri ise izdiham esnasında parçalandı. Kadın ve çocuklar ezilme tehlikesi geçirdi. Hediyelerin bu şekilde dağıtılmasına bazı köylüler tepki gösterdi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.