19 Aralık 2025
Altın 5967.947
BIST 11340.97
Dolar 42.8027
Euro 50.2184
Sterlin 57.253
Ankara 7°C

Köylü Kadınların Geçim Kaynağı Madımak

Köylü Kadınların Geçim Kaynağı Madımak
Yozgat’ta ilkbahar aylarıyla birlikte doğada kendiliğinden yetişen madımak köylü kadınların geçim kaynağı.

Yozgat’ta ilkbahar aylarıyla birlikte doğada kendiliğinden yetişen madımak köylü kadınların geçim kaynağı. Kadınlar, kırlardan ve harman yerlerinden topladıkları madımakları satarak evinin mutfak ihtiyaçlarını karşılıyor.

İlde her hafta kurulan semt pazarında satışa sunulan madımak, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Madımak taze tüketildiği gibi kış için kurutularak ya da konservesi yapılarak buzdolabında saklanıyor. Madımağın kilosunu 5 TL'den satan köylüler, bahar mevsimiyle birlikte madımağın çıkmaya başladığını belirtti.

    Sorgun'un Karaveli köyünden topladıkları madımağı pazarda satışa sunduklarını ifade eden Şeref Özer, "Madımak toplamak çok zahmetli bir iş. Bir kadın gün boyu akşama kadar ancak 3-4 kilo madımak toplayabiliyor. Ben her yıl bu aylarda köyde kadınların topladığı madımağı satın alarak buraya pazara getirip satıyorum. Bir nevi vatandaşlarımıza hizmet ediyorum." dedi.

    Pazarda madımağın kilosunun 5 liradan satıldığını ifade eden Özer, "Madımağın kilosunu 5 liradan satıyoruz. Aslında bu fiyat gerçekten ucuz ve uygun. Çünkü bunu toplamak çok meşakkatlidir. Bıçakla harman yerinden tek, tek toplamak insanı çok yoruyor." diye konuştu.

    Diğer madımak satan köylülerde aynı ifadeleri kullanarak pazarda vatandaşların en fazla tercihinin madımak olduğunu söyledi.

    Madımak satın alan vatandaşlar ise yemeğini çok sevdiklerini belirterek, "Yufka ekmekle, sarımsaklı yoğurtla yenildiğinde çok lezzetli oluyor. Bizler şimdiden fazla alıp dolapta muhafaza ederek kışında tüketiyoruz." şeklinde konuştu. CİHAN

Köylü kadınların geçim kaynağı madımak

Köylü kadınların geçim kaynağı madımak

Köylü kadınların geçim kaynağı madımak

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir