19 Aralık 2025
Altın 5957.109
BIST 11299
Dolar 42.8024
Euro 50.1602
Sterlin 57.2857
Ankara 4°C

Kredi Kartı Çetesi, Turistleri 1 Milyon Euro Dolandırmış!!

Kredi Kartı Çetesi, Turistleri 1 Milyon Euro Dolandırmış!!
Antalya'da yaşlı vatandaşların ve turistlerin kredi kartı bilgilerini çalarak 1 milyon euroluk vurgun yapan kredi kartı çetesi çökertildi.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bilişim Suçları Büro Amirliği ekipleri Antalya ve Konya'da bir grubun yaşlı vatandaşlar ile turistlerin kredi kartı bilgilerini çalan bir grubu tespit etti. Bunun üzerine teknik ve istihbarat çalışması yapan ekipler, zanlıları 4 ay boyunca izledi. Yapılan takip sonucunda zanlıların bankamatiklerden para çekmek isteyen yaşlı vatandaşlara ve turistlere yardım etmek bahanesiyle yanlarına yaklaştıklarını tespit etti. Zanlıları takip etmeye devam eden güvenlik güçleri çete üyelerinin, bankamatiklerde vatandaşlara yardım etme bahanesiyle yaklaşarak el çabukluğuyla kredi kartını çaldıklarını, daha sonrada onlara bankamatik yuttu diyerek oyaladıkları öğrenildi. Kredi kartını alan çete üyeleri vatandaşın yetkililere başvurmadan en yakın bankamatiğe giderek parayı çektikleri tespit edildi.

Kredi çetesinin kullandığı bir diğer yöntemin de sahte kredi kartı üretip bunlarla anlaştıkları bir kişinin pos cihazından para çektikleri belirlendi. Zanlıların bu yöntemle ilk belirlemelere gör 1 milyon euroluk haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi. Zanlıları belirleyen güvenlik güçleri Antalya ve Konya'da 12 ayrı adres eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında, Fatih Y., Yusuf B., Muhittin D. ve Seyit K.Konya'da; Ali T., Hüseyin K.. ve Emin V. de Antalya'da gözaltına alındı. Bir zanlının da polisteki sorgusunun ardından serbest bırakıldığı öğrenildi. Operasyonda kapsamında modifiye edilmiş 5 pos cihazı, şifre matik ve yüklü miktarda kredi kartı slipleri ele geçirildi. Zanlılarla birlikte ele geçirilen ve mağdur vatandaşlara ait olduğu tespit edilen kredi kartı bilgilerinin yer aldığı 6 adet bilgisayarda incelemeye alındı. Düzenlenen operasyon kapsamında 11 ayrı suçta aydınlatıldı.

Öte yandan zanlıların ellerinde çok sayıda kredi kartı bilgisinin olduğu öne sürüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir