13 Temmuz 2026
Altın 6123.48
BIST 14036.87
Dolar 46.999
Euro 53.7276
Sterlin 62.9965
Ankara 33°C

Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti davasında ara karar

Kubilay Kaan Kundakçı cinayeti davasında ara karar
SICAK GELİŞME..

Futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı'nın silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin davada 7 Ekim'e ertelendi. Aleyna Kalaycıoğlu ve Alaattin Kadayıfçıoğlu'nun tutukluluk hallerine devam kararı verildi.

İstanbul Ümraniye'de geçen mart ayında rapçi Canbay'ın bulunduğu araca yönelik silahlı saldırı düzenlenmiş ve Kubilay Kaan Kundakçı isimli genç futbolcu yaşamını yitirmişti..

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Alaattin Kadayıfçıoğlu hakkında “Kasten öldürme” ve “Ruhsatsız silah bulundurma”, Aleyna Kalaycıoğlu hakkında ise “Kasten öldürmeye azmettirme” suçlarından müebbet hapis cezası talep edildi. İddianamede ayrıca türkücü İzzet Yıldızhan hakkında “Suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

"ENGELLİ BİR KARDEŞİM VAR" DEYİP TAHLİYESİNİ İSTEDİ 1

"ENGELLİ BİR KARDEŞİM VAR" DEYİP TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Anadolu 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davada, sanıkların üzerlerine atılı suçlamalara ilişkin yargılama sürdü.

Bugün 2’nci celsesi görülen duruşmada mahkeme ara kararını açıkladı.

Saat 11.00'da başlayan duruşmada tutuklu sanıklar Aleyna Kalaycıoğlu, Alaattin Kadayıfçıoğlu, Hüseyin Can Avci, Mustafa Rece, Metin Kadayıfçıoğlu, Ahmet Özkoç ve tutuksuz sanıklar Zuhal Kalaycıoğlu, Bilal Kadayıfçıoğlu ve taraf avukatları hazır bulundu.

Tutuksuz sanık İzzet Yıldızhan duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Aleyna Kalaycıoğlu mahkemedeki savunmasında "Bakmakla yükümlü olduğum engelli bir kardeşim ve annem var." dedi. "Artık dayanamıyorum, psikolojik olarak kendimi iyi hissetmiyorum." diyen Kalaycıoğlu, azmettirme suçunu işlemediğini öne sürdü.

SALONDA GERGİNLİK YAŞANDI

Kalaycıoğlu'nun sözleri salonda gerginliğe neden oldu.

Öldürülen Kaan Kundakçı'nın annesi "Sen annene, kardeşine sarılacaksın ama ben oğluma bir daha sarılamayacağım." diyerek tepki gösterdi.

Yaşanan gerginlik üzerine mahkeme başkanı Kundakçı'nın ailesinin duruşma salonundan çıkarılmasına karar verdi.

TUTUKLULUKLARI SÜRECEK

Verilen aranın ardından savcıdan mütalaasını istendi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmedip, bir sonraki duruşma için 7 Ekim'e gün verdi.

Dava sonrası koridorda devam eden gerginliğe ise güvenlik görevlileri müdahale etti./NTV

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir