Ailelerin daha duyarlı olması gerektiğini belirten emniyet yetkilileri, bazı çocukların, ne taşıdığını bile bilmediğini vurguladı. Kuryelik yaptırıldığı belirlenen iki çocuk ise Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Şanlıurfa'dan uyuşturucu gönderildiği bilgisi üzerine harekete geçti. İstihbarat ve araştırmalar sonucu teknik takip başlatan ekipler, zanlıların farkedilmemek için uyuşturucuyu küçük çocuklara para karşılığında taşıttığını tespit etti.
Şehir dışından gelen uyuşturucu maddeyi taşıyan çocuklar çok dikkat çekmeyeceği için bu yola başvuran zanlıların, birçok çocuğu kullandığı öğrenildi. Bunun üzerine polis ekipleri, Basmane semtinde düzenledikleri operasyonda A.A. ve Ö.C. ile 13 yaşındaki Ö.F.A. ve 14 yaşındaki M.A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Zanlılarla birlikte 10 kg esrar ele geçirildi.
Gözaltına alınan A.A. ve Ö.C. ile Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen Ö.F.A. ve M.A., İzmir Adliyesi'ne sevk edildi. A.A. ve Ö.C.'nin, il dışından temin ettikleri uyuşturucuyu dağıtırken veya satarken nakledilmesinde küçük çocukları para karşılığı kurye olarak kullandığı, ele geçirilen uyuşturucu maddeyle de 10 bin kişinin zehirlenmesinin önlendiği belirtildi. Kötü niyetli kişilerin çocukları bu tür işlerde para karşılığında kullanmasının her geçen gün arttığını belirten yetkililer, ailelerin daha duyarlı olmasını istedi.
