1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kudaka'dan Aslan Payını Erzincan Aldı
Kudakadan Aslan Payını Erzincan Aldı

Kudaka'dan Aslan Payını Erzincan Aldı

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen; Erzincan, Erzurum ve Bayburt illeri arasında ajanstan aslan payını Erzincan'ın aldığını söyledi.

A+A-

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (KUDAKA) Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen; Erzincan, Erzurum ve Bayburt illeri arasında ajanstan aslan payını Erzincan'ın aldığını söyledi.

KUDAKA’nın Erzincan’da yürüttüğü çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi veren KUDAKA Genel Sekreteri Talha Bekir Özmen, “Bölgede verilen destek 45 milyon TL lira. Erzincan burada yüzde 40 gibi bir paya sahip. Bizim verdiğimiz 45 milyon TL’nin 20 milyon TL’si Erzincan’a aktarılmış. Burada Erzincan’a bir torpil, bir pozitif ayrımcılık söz konusu değil. Tamamen Erzincan’ın duyarlılığı, buradaki yatırımcıların proje kapasiteleri ile alakalıdır” dedi.

Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı olarak Erzincan özelinde en çok üzerinde durdukları konulardan bir tanesinin turizm olduğunu vurgulayan Özmen, “Bölge bir cazibe merkezi, Türkiye’de de yatırımcının turizm anlamında ilgisini çeken potansiyele sahip. Kemaliye ve Kemah bölgelerimiz var. Doğa ve turizm sporlarının yaşanabileceği bir ortam var. Dünyada eşi benzeri olmayan bir kanyona sahip. Bir taraftan da Ergan Dağı kış turizmine yönelik Erzurum’a rakip. Belki zamanla Erzurum’u aşıp Alpler’e rakip olabilecek kapasitesi potansiyeli var. Bunu sadece ajans uzmanları olarak bizler söylemiyoruz. Yaptırmış olduğumuz fizibilitelerde dünya markası olan ajansların, firmaların yapmış olduğu fizibilitelerle de anlıyoruz. Yatırımcıya gönül rahatlığı içerisinde bu fizibiliteleri sunabilmekteyiz. Buna dayanarak ta rahatlıkla burada yatırımını yapabilecek durumdalar. Bunun yanı sıra iklim olarak bölgemizde çok farklı avantajlara sahibiz. Daha yumuşak bir iklime sahip olması birçok yatırımcının da doğu da bir sınır olarak burayı görmesinin bir sebebi” dedi.

Organize sanayi bölgesinde güzel çalışmaların yapıldığını ifade eden Talha Bekir Özmen; özellikle İŞGEM noktasında yapılacak olan çalışmalar ile 3 yıl sonra Erzincan Organize Sanayi Bölgesine yeni yatırımcı kuruluşların oluşturulacağına dikkat çekti.

CİHAN

KUDAKA'dan aslan payını Erzincan aldı

KUDAKA'dan aslan payını Erzincan aldı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.