
Kukla Tiyatrosu Antares Sanat Merkezi
Türkiye'nin ilk ve tek yerleşik kukla tiyatrosu perdelerini, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın katılımı ile Antares Sanat Merkezi bünyesinde açtı.
Devlet Bakanı Kavaf, açılışta yaptığı konuşmada tiyatronun çocukların geleneksel sanatlar ile tanışmasında büyük önem taşıdığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.
Kavaf, kendisine armağan edilen kuklayı, sanat merkezi kurucularından ve kukla sanatçısı Vural Arısoy'un küçük kızı Zeynep Arısoy ile birlikte aldı. Açılışta kukla sanatçısı Hakan Arısoy, kısa bir de gösteri sundu.
Antares Sanat Merkezi bünyesinde oluşturulan kukla ve karagöz atölyesinde yeni sanatçıların yetiştirilmesi için karagöz ve kukla yapım ve oynatım eğitimi çalışmaları yapılacak. Sanat atölyesinde sahne sanatları, müzik, resim, ebru, heykel ve hat eğitimi de verilecek. Atölye eğitim ve çalışmalarında SHÇEK'e bağlı yuva, sevgi evleri, yurt, rehabilitasyon merkezleri ve çocuk evlerinde koruma altında bulunan çocuklara öncelik verilecek.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.