21 Ağustos 2026
Altın 7000.55
BIST 14396.54
Dolar 48.0403
Euro 56.1675
Sterlin 65.2768
Ankara 21°C

Kumluca'daki 100 Sokak Hayvanı Kısırlaştırılacak

Kumluca'daki 100 Sokak Hayvanı Kısırlaştırılacak
Bartın'ın Kumluca ilçesinde sokaklarda yaşayan 100 hayvanın kısırlaştırılması için İstanbul'dan çağrılan "Sokak Hayvanları Mobil Kısırlaştırma Aracı" çalışmalarına başladı. Konuyla ilgili açıklamalard

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Veteriner Hekim Mustafa Atuk, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Türkiye genelinde 37 ile verdiği maddi destek kapsamında, Kumluca Belediyesi'nin daveti üzerine 1 hekim ve 4 yardımcı personelle İstanbul'dan geldiklerini söyledi.

Sokak hayvanlarını önce kısırlaştırıp sonra kuduz aşısı ve paraziter ilaçlarını yaptıklarını söyleyen Atuk, hayvanların kulağına küpe takarak kayıt altına aldıklarını belirtti.

Bakımlarını yaptıkları hayvanları, yaşadıkları ortama geri bıraktıklarını kaydeden Atuk şöyle devam etti: "5199 Sayılı Hayvanları Koruma Yasası gereğince "Yakala, Kısırlaştır, Aşıla, Küpele, Kayıt Altına Al, Geri Bırak" projesi içerisinde bu çalışmayı devam ettiriyoruz. Hedefimiz Kumluca civarında 100 kadar hayvanı kısırlaştırmak."

Öldürerek sokak hayvanlarının önüne geçilmediğini belirten Atuk, "Hayvanları öldürmektense kısırlaştırarak üremelerini kontrol altına alınmasının daha doğru olduğuna inanıyoruz. Belediyelerimiz de bu görüşü kabul ettiği için bundan sonra Türkiye genelinde itlafın giderek bitirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Birçok belediye bu işi artık kendi olanakları dâhilinde yapıyor. Kendi olanakları olmayan belediyeler ise bizler gibi bu hizmeti veren özel kuruluşlardan destek alarak çalışma yapıyor. Hayvanların üremeleri kontrol altına alınmış, her türlü aşı ve ilaçlamaları yapılmış olarak yaşamalarını sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir