Erzincan Belediyesi tarafından Kurban Bayramı'nda, kaçan hayvanları etkisiz hale getirmek amacıyla kurulan Kurban Timi, bayrama sayılı günler kala hazırlıklarını sürdürüyor. 'Kurban Timi', Erzincanspor Vedat Çimen Tesisleri'nde kondisyon depoluyor. Kaçan kurbanlığı yakalamak için sürekli koşarak kondisyon artıran ekipten bazı elamanlar kement atarak, bazıları da uyuşturucu iğne atan tabancalarla pratik yapıyor.
Belediye bünyesinde 2008 yılında kurulan, ‘Alo Kurbanım Kaçtı’ hattında görevli 9 kişiden oluşan Kurban Timi, Erzincanspor’a ait futbol sahasında Kurban Bayramı için antrenman yapıyor. Güne sporla başlayan kurban timindekiler ısınma hareketlerinin ardından kement atmayı öğreniyor. Timdeki personel ayrıca, belirli uzaklıktaki hedeflere uyuşturucu iğne atan tabancalarla nişan alıyor ve hedefi 12’den vurmaya çalışıyor.
Kurban Bayramı'na sayılı günler, Erzincan Belediyesi bünyesinde 'Kurban Timi'nin her yıl olduğu gibi bu yılda kurulduğunu ve çalışmalara başladıklarını belirten ekip şefi Ertuğrul Telli, “Kurban Bayramı öncesi antrenmanlara şimdiden başladık. Bir taraftan koşarak kondisyon depoluyor, diğer taraftan kement atmayı ve uyuşturucu tabancasını kullanmayı pratikleştiriyoruz. Bu antrenmanlarımızın ardından, kurbanlıkları kısa sürede etkisiz hale getirmeyi hedefliyoruz. Kurban Bayramı süresince belediyenin 153 hattına gelen ihbarları değerlendirerek, kaçan kurbanları etkisiz hale getirmek için vatandaşlara hizmet vereceğiz.” açıklamasında bulundu.
'Kurban timi'nde görevli personel, özellikle kement atışlarında göz doldururken, bayrama kadar kondisyon depolamak için aralıksız çalışıyor. CİHAN



Kaynak: