15 Mayıs 2026
Altın 6807.58
BIST 14644.7
Dolar 45.5362
Euro 53.1562
Sterlin 60.4895
Ankara 12°C

Kurbanlıklar El Yakıyor

Kurbanlıklar El Yakıyor
Kurban Bayramı'na bir gün kala Balıkesir'in Edremit ve Havran ilçesindeki hayvan pazarlarında satışa sunulan kurbanlıkların fiyatı yüksek seyretmeye devam ediyor..

Bayramda koyun, kuzu kesecekler 300-600 lira öderken, 3-4 kişinin ortak olarak kestiği düve ve danaların fiyatı 3-5 bin lira, en çok 7 kişinin ortaklaşa kesebildiği ineklerin fiyatı ise 5-8 bin lirayı buluyor. Vatandaşlar, barınma yeri yokluğu nedeniyle kurbanlıklarını bayrama birkaç gün kala aldıkları belirtiliyor.

Ayrıca, hükümetlerin son yıllarda uyguladığı yanlış politikaların, besiciliği yok olma noktasına getirdiğini savunan üreticiler, konuyla ilgili şunları ifade ettiler: "Besicilere yem ve kredilerde gereken desteğin verilmemesi, girdilerdeki artış, insanları hayvancılıktan soğuttu. Yem fiyatlarındaki artışta, hayvancılığın maliyetlerini artırıyor."

Kurbanlıkların çok pahalı olmasından yakınan vatandaşlar ise geçen yıla göre fiyatların daha fazla olmasından dolayı alamadıklarını ifade ettiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir