16 Aralık 2025
Altın 5906.368
BIST 11348.83
Dolar 42.703
Euro 50.3222
Sterlin 57.4101
Ankara 6°C

Kurbanlıklar Elde Kalınca Fiyatlar Düştü

Kurbanlıklar Elde Kalınca Fiyatlar Düştü
Kurbanlıklarını satamayan çiftçiler, küçükbaş kurbanlıklarda 300, büyükbaş kurbanlıklarda ise bin TL'ye varan indirimler yapmak zorunda kaldı. Kurban Bayramı

Kurban Bayramı'ndan önce el yakan kurbanlıklar satılmayanca çiftçi indirime gitmek zorunda kaldı. Kurbanlık alımını bayrama saklayan müşteriler, fiyatlarda düne oranla önemli ölçüde düşüş olduğunu dile getirdi. Yaklaşık bir hafta önce küçükbaş kurbanlıklara 500-600 TL fiyat söylediklerini belirten bazı satıcılar, bugün 300 TL'ye dahi müşteri bulamadıklarından yakındı.

Satıcılar, bu fiyat indirimine rağmen müşterilerin yine pazarlık yaptığını ifade etti. Fiyat indirimi çiftçiyi üzse de kurban vecibesini yerine getirmek isteyen vatandaşların yüzünü güldürdü.

Günlerdir hayvan pazarında kurbanlıklarını satmaya çalıştığını dile getiren Ayhan Akan isimli çiftiçi, fiyatları indirmelerine rağmen müşteri bulamadıklarına vurgu yaptı. Hayvanları köyden getirmenin bir maliyet, tekrar geri götürmenin farklı bir maliyeti olduğunu dile getiren Akan, hayvanları satıp elden çıkarmak istediğini söyledi. Hem kendilerinin mağdur olmamasını hem de müşterilerinin kurban ibadetlerini yapmalarını istediklerinin altını çizen Akan, "Biz paradan vatandaşlar da sevaptan mahrum olmasın." dedi.

Kurbanlık fiyatlarının dün yüksek olduğunu vurgulayan Hamit Özkan isimli vatandaş ise bayramın birinci günü olması nedeniyle fiyatlarda düşüş olduğunu kaydetti. Bunun kendilerini biraz daha rahatlattığının altını çizen Özkan, "Dün geldiğimizde kurbanlık fiyatları 450-500 TL'ydi. Bugün gördüğünüz gibi kimse yok. Bundan olsa gerek fiyatlarda 100-150 TL civarında bir düşüş var. Biz kurbanlığımızı 300 TL'ye aldık." şeklinde konuştu.

Daha ucuza kurbanlık almak için bayramı beklediklerini belirten Yusuf Evliyaoğlu da fiyatlarda 150 TL civarında düşüş olduğunu dile getirdi. Evliyaoğlu, bugün istedikleri beside bir kurbanı daha uygun fiyata aldığını belirti.

Erzurum'a Horasan'dan kurbanlık getirdiğini belirten Servet Kaynak ise 8 gündür Erzurum'da olduğunu ve hayvanlarının elinde kaldığını dile getirdi. Kurban öncesi sattığı büyükbaş hayvana 3 bin TL istediğini ifade eden Kaynak, bugün 2 bin 200 TL'ye müşterinin itiraz ettiğini belirtti. Kaynak, kurbanlıklarını en az zararla satıp köyüne gitmeyi düşündüğünü sözlerine ekledi. (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir