1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kurtulmuş: Türkiye’yi İstikrarsızlık Görüntüsüne Sokmak İstiyorlar
Kurtulmuş: Türkiye’yi İstikrarsızlık Görüntüsüne Sokmak İstiyorlar

Kurtulmuş: Türkiye’yi İstikrarsızlık Görüntüsüne Sokmak İstiyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Taksim'de gezi parkı ve sonrasında yaşanan gerilimle ilgili konuştu.

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Taksim'de gezi parkı ve sonrasında yaşanan gerilimle ilgili konuştu. Bazı çevreler tarafından Türkiye’nin istikrarsızlık görüntüsünün içerisine sokulmak istendiğini belirten Numan Kurtulmuş, böyle bir görüntünün birileri tarafından beklenildiğini ve düğmeye basmak için teyakkuza geçildiğini söyledi.

AK Parti Genel Merkezi Ekonomik İşler Başkanlığı tarafından yürütülen Kent Ekonomileri Forumu'na katılmak için Ordu'ya gelen Kurtulmuş şunları söyledi: “Yurt dışında bazı çevreler turizm sezonunun başlangıcında 'aman Türkiye’ye gitmeyin' şeklinde uyarılarda bulunmaya başladı. Sanki birtakım çevreler bu olayları bekliyormuş gibi düğmeye basıldı ve Türkiye’ye karşı bir teyakkuz durumuna girilmesi sağlanmaya çalışılıyor. Biz inşallah sahada devam etmekte olan bu gösterilerin en kısa zamanda makul bir şekilde, makul çoğunluğun gösterdiği istikamette barışçı bir şekilde sona ereceğine inanıyoruz. Toplumun içerisinde iyi niyetle protestolarını ortaya koyanların ne söylemek istediği zaten biliniyor. Ancak bu protestoları bahane ederek hiç kimsenin Türkiye’nin istikrarını bozmak, Türkiye’nin içerideki dirliğini ve birliğini dağıtmak gibi hedefi olamaz, böyle bir hedefin Türkiye’de bir takım olağanüstü şartların ortaya çıkarılması hedefinin de asla kabul edilebilir bir tarafı olamaz. Türkiye’de aklı selim hakim olacak ve birkaç gün içerisinde Türkiye normale dönecektir.”

"TERÖR, TÜRKİYE'NİN AYAKLARINA PRANGA BAĞLADI"

Türkiye’nin 28 yıllık terörle mücadelesinde olağanüstü düzeyde maddi kayba uğradığını da belirten AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin terörle mücadelede kaybının 1.2 trilyon dolar olduğunu söyledi. "Bize barışın, çözümün getireceği getiri nedir?" diye soran Kurtulmuş, şöyle devam etti: “Buna barış ekonomisi diyoruz. Türkiye’ye barış ekonomisi olağanüstü katkı sağlayacaktır. Bu 28 yıllık süre içerisinde Türkiye ortalama olarak yüzde 4,07 büyümüştür. Eğer terör olmasaydı, Türkiye kaynaklarını ve ekonomik gücünü bu terörü yok etmek için seferber etmeseydi, Türkiye her yıl ortalama 0,25 kadar daha büyüyecekti. Arkadaşlarla biz bunun hesaplarını yaptık. Eğer Türkiye 28 yıl boyunca 4,07 değil de, 4,32 büyümüş olsaydı Türkiye’nin 1.2 trilyon dolar parası cebinde kalacaktı. Türkiye’nin uzayda üsleri olacaktı. Halen Türkiye yerli otomotiv yapmayı düşünüyor. Türkiye dünya piyasalarında rekabet eden çok güçlü otomotiv firmalarına sahip olacaktı. Türkiye en azından dünya ölçeğinde birkaç tane bilgisayar markasına sahip olacaktı. Türkiye’de bugün bizim için problem gibi görünen birçok ekonomik meseleyi aşmış, geride bırakmış olacaktı. İşte Türkiye’de çözümü istemeyenler, çözümün önüne 28 yıldır engel çıkartanlar sadece Türkiye’de halkı birbirine düşürmekle kalmadı, aynı zamanda Türkiye’nin ekonomik olarak da ayaklarına pranga bağladı. Bu milletin ekonomik olarak güçlü bir şekilde ayağa kalkmasını engellediler. Allah’ın izniyle çözüm sürecinin en kısa zamanda başarıyla sona ermesiyle birlikte teröre aktarılmış olan bu çabanın, gayretin, ekonomik kaynakların ekonomiye girdiğini düşünün.” CİHAN

Kurtulmuş: Türkiye’yi istikrarsızlık görüntüsüne sokmak istiyorlar

Kurtulmuş: Türkiye’yi istikrarsızlık görüntüsüne sokmak istiyorlar

Kurtulmuş: Türkiye’yi istikrarsızlık görüntüsüne sokmak istiyorlar

Kurtulmuş: Türkiye’yi istikrarsızlık görüntüsüne sokmak istiyorlar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.