30 Temmuz 2026
Altın 6215.4
BIST 13372.34
Dolar 47.4106
Euro 54.5353
Sterlin 63.0653
Ankara 26°C

'Kurtuluş Savaşı'ndaki Mücadele Kalkınma Mücadelesine Dönüştü'

'Kurtuluş Savaşı'ndaki Mücadele Kalkınma Mücadelesine Dönüştü'
Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 2013 yılına kendini yenileyerek giren Kahramanmaraş’ın, 1 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 2013 yılına kendini yenileyerek giren Kahramanmaraş’ın, 1 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye’nin önemli şehirlerinden biri haline geldiğini söyledi.

Şehrin son yıllarda sanayi, tarım ve hizmet sektöründe ciddi atılımlar gerçekleştirdiğini kaydeden Pakdil, Kurtuluş Savaşı'nda verilen onur mücadelesinin, günümüzde yerini kalkınma mücadelesine bıraktığını aktardı. Pakdil, “Kahramanmaraş, önümüzdeki dönemde hızla kalkınmasını tamamlayacak, göç veren değil göç alan bir konuma gelecektir.” dedi.

İLK KURŞUN VE BAYRAK SEVGİSİ

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yayımlayan Pakdil, İngiliz ve Fransızlardan oluşan işgal kuvvetlerinin Müslüman askerleri kullandığını belirtti. Pakdil, yazılı açıklamasında şu bilgilere yer verdi:

“Kahramanmaraş halkı, Fransız ve Ermeni çetecilerin işgaline dayanamayarak 31 Ekim 1919 tarihinde Sütçü İmam'ın ilk kurşunu ile düşmana ilk kurşunu sıktı. Ulu Cami İmamı Rıdvan Hoca’nın, Cuma namazında yaptığı konuşma ile başlayan direniş harekatı kaleye çekilen Fransız bayrağının indirilmesiyle devam etti. 12 Şubat 1920 yılında şanlı bir halk direnişi ile Aslanlar Şehri Maraş, düşman işgalinden kurtulmuştur. Kahramanmaraş’ta milli mücadeleye her ferdin destek vermesi sebebiyle 5 Nisan 1925’te TBMM, Kahramanmaraş’a “Kırmızı Şeritli İstiklâl Madalyası” vermiştir. 7 Şubat 1973 tarihinde de TBMM’de kahramanlık unvanı ile şehrimizi onurlandırmıştır. Bugünün yıl dönümünde gerek Kahramanmaraş’ın kurtuluşunda, gerekse ülkemizin kurtuluşunda hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmet anıyorum.”



CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir