02 Ocak 2026
Altın 5965.275
BIST 11498.38
Dolar 43.0327
Euro 50.4494
Sterlin 57.9007
Ankara -8°C

KÜTAHYA'DA AKŞAM YAĞMURU

KÜTAHYA'DA AKŞAM YAĞMURU
Kütahya'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, yaklaşık 50 ev ve iş yerinde su baskınlarına yol açtı. Araç trafiği 2 saat aksadı.

Kütahya'da akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağmur, yaklaşık 50 ev ve iş yerinde su baskınlarına yol açtı. Araç trafiği 2 saat aksadı.

Kütahya'da yaklaşık 1 saat süren şiddetli yağış nedeniyle çok sayıda mahalle ve yerleşim alanlarında bulunan ev ve iş yerlerinin depolarını su bastı. Yenidoğan, Yunus Emre, 75 ve 100. Yıl mahallelerine giren sel suları mahalle sakinleri ve Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından önlenmeye çalışıldı.

Polis, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı ve diğer mahallelerdeki bazı caddeleri araç trafiğine kapatarak, durumu itfaiye ve il özel idaresi ekiplerine bildirdi. Rögar kapaklarının taşmasına yol açan suların tahliye edilmesi için çalışmalarını sürdüren itfaiye, bulvarın orta refüjündeki bazı bölümleri kırdı.

Mahallelerde su baskını yaşanan yaklaşık 50 ev ve iş yerindeki sular, vidanjörle tahliye edildi. Bazı vatandaşlar ise ekipler gelinceye kadar kova, fırça ve süpürgelerle ev ve iş yerlerindeki suları çıkarmaya çalıştı.

Ortaöğretim öğrencilerinin okul çıkış saatinin bitiminde kesilen yağmur nedeniyle evlerine gitmek üzere okullarından çıkan öğrenciler, yolların su bulunan ölümlerinden yakınları tarafından kucakta ve sırtlarında taşınarak karşıya geçirildi.

Yaklaşık iki saat kapalı kalan Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, suyun tamamen tahliye edilmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir