Yönetim Kurulu Başkanlığını Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'nin yürüttüğü Kuzey Ege Kalkınma Ajansı'nın; sanayi, sosyal ve çevre gibi geniş bir yelpazede geliştirilecek projelere vereceği desteklerle, söz konusu 4 ilin gelişmesine büyük fayda sağlanacak.
Kuzey Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hüsamettin İnaç, özellikle bölgede öne çıkan farklılıklar alanında geliştirilecek projelerle bölgenin kalkınacağını söyledi.
Kütahya Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (KÜSİAD) Yönetim Kurulu'nun ziyaret ettiği Hüsamettin İnaç, üretilecek projelerde bölgesel farklılıkların ön planda tutulacağının altını çizdi. Yatırıma dönüştürülebilecek özgün fikirlere önem verdiklerini vurgulayan İnaç, "Projelerde etki alanı, istihdama dönük olup olmadığı ve inovasyon konularını önemsiyoruz. Kobi'lerle ilgili destekler de olacak. Ne kadar az destekle çok verim alırız, bu bizim için önemli." şeklinde konuştu.
Mart ayı başında kapsamın ve bütçenin genişletileceğini dile getiren İnaç, sanayi içerikli projelerde 600 bin TL'ye kadar destek verilebildiğini vurguladı. Sivil toplum kuruluşlarını önemsediklerini belirten İnaç, KÜSİAD yönetim kurulundan da bu alanda çalışma beklediklerini kaydetti.
KÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan da Kalkınma Ajansı'nın bölgeye son derece önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını söyledi. Bölgenin kalkınması için her türlü desteği vereceklerini belirten Ceylan, dernek üyeleri başta olmak üzere, her işletme sahibinin ve yönetim kademelerinin geniş bir vizyona sahip olması için birlik içinde çalışacaklarını sözlerine ekledi.
(CİHAN)