Altın 5592.022
BIST 10576.45
Dolar 42.225
Euro 49.0225
Sterlin 55.645
Ankara 16°C

Lavrov Üdik Hazırlıkları İçin 17 Nisan’da Türkiye’ye Gidiyor

Lavrov Üdik Hazırlıkları İçin 17 Nisan’da Türkiye’ye Gidiyor
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki ülke arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi 2013 zirve hazırlıkları için Türkiye’ye gidiyor..

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, iki ülke arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) 2013 zirve hazırlıkları için Türkiye’ye gidiyor.

ÜDİK alt organı olarak çalışan Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun (OSPG) III. Toplantısı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un başkanlıklarında 17 Nisan 2013 tarihinde İstanbul’da yapılacak.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada OSPG Toplantısı’nda, bu yılın ikinci yarısında Rusya Federasyonu’nda gerçekleştirilmesi öngörülen IV. ÜDİK Toplantısı hazırlıklarının gözden geçirileceği belirtildi.

Davutoğlu-Lavrov görüşmesinde ikili ilişkilerde son dönemde kaydedilen ilerlemelerin ve yeni işbirliği imkanlarının ele alınması, gündemdeki bölgesel ve uluslararası konular üzerinde kapsamlı görüş alışverişinde bulunulması öngörülüyor.

Bu çerçevede, iki ülkenin ortak gündemlerinde yer alan öncelikli dış politika konularında atabilecekleri adımları tespit etmek üzere başlatılmış bulunan yoğunlaştırılmış istişarelerin sonuçları da stratejik bir perspektiften değerlendirilecek.
CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir