Altın 5490.849
BIST 10698.13
Dolar 42.2994
Euro 49.0337
Sterlin 55.6589
Ankara 7°C

Lübnan'da Unutulan Türkler, Erdoğan'dan Okul İstiyor!

Lübnan'da Unutulan Türkler, Erdoğan'dan Okul İstiyor!
Başbakan Erdoğan'ın Lübnan gezisinde kaldığı otel önünde toplanan bir grup, Erdoğan'dan Lübnan'a bir Türk okulunun kurulmasını istedi.
Başbakan Erdoğan'ın Lübnan gezisinde kaldığı otel önünde toplanan bir grup, Erdoğan'dan Lübnan'a bir Türk okulunun kurulmasını istedi. Mardin'in Midyat ilçesinin Gelinkaya beldesinden olan grup, yaklaşık 50 yıldır Lübnan'da yaşadıklarını söyledi.

"Lübnan'da Türk Okulu olmadığı için çocuklarımız Türkçeyi öğrenemiyorlar." diyen Türkler, bu yüzden de Türkiye'ye gittikleri zaman çok sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. "Ama eğer Lübnan merkezde bir Türk Okulu olursa hepimiz rahatlıkla çocuklarımızı oraya göndeririz." diyen Türkler, aksi takdirde yeni nesillerin artık Türkçe öğrenemediklerine dikkat çektiler.

Erdoğan'dan başka bir talepte de bulunan Mardinli grup, Lübnan'da ikamet alam sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdi. Bundan dolayı birçok Türk'ün Lübnan'da kaçak yaşadığını ifade eden grup, "İkamet çok pahalı. Bir yıllık ikamet çıkarmak için yaklaşık 4 bin dolar paramız gidiyor. Üstelik bu ikamet de 3. sınıf ikamet. Bu yüzden de ailelerimize ikamet alamıyoruz. Başbakan'dan ricamız bizim bu sıkıntımızı gidermeye yardımcı olması." şeklinde konuştu.

Kaçak yaşadıklarından dolayı Türkiye'ye gidip oy da kullanamadıklarını aktaran Mardinli grup üyeleri, "İç savaş döneminde Türkiye tarafından gelen gemiyle Türkiye'ye giden birçok arkadaşımız fişlendiler ve simdi Lübnan'a giremiyorlar. Paraları isleri hep burada kaldı. Başbakanımızdan ricamız, lütfen bu sıkıntımızı çözsün." diye aktardılar.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir