17 Aralık 2025
Altın 5936.872
BIST 11350.6
Dolar 42.7207
Euro 50.0587
Sterlin 56.9644
Ankara -2°C

Madde Bağımlısı Genç, Hayata Sanatla Tutundu

Madde Bağımlısı Genç, Hayata Sanatla Tutundu
Diyarbakır’da madde bağımlısı genç, yeni bir hayata sanatla tutundu. Diyarbakır Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi'ne (ÇEMATEM) başvuran 13 yaşındaki A.

Diyarbakır’da madde bağımlısı genç, yeni bir hayata sanatla tutundu. Diyarbakır Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi'ne (ÇEMATEM) başvuran 13 yaşındaki A.K., merkezdeki doktorların yardımıyla tedavi görerek yeni bir hayata başladı.

    Zamanının büyük kısmını merkezde geçiren A.K., okul derslerinden arka kalan zamanında ise birbirinden değerli tablolar yapıyor. A.K., son olarak yaptığı tabloyu merkezi ziyaret eden Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu’na hediye etti.

    Kamu Hastaneleri Birliği Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu'nun başkanlığında ÇEMATEM'de geniş kapsamlı bir toplantı yapıldı. Kurtoğlu, toplantıda sağlık hizmetleri mesai kavramı gözetmeksizin icra edilmesi gereken bir sektör olduğunu belirterek hizmet sınırının maksimuma ulaşması için iyi bir takım kurmak ve bu takımı iyi yönetmek gerektiğini kaydetti. Kurtoğlu, “Bizler de sorumluluk mevkiindeki yöneticiler olarak, birbirini tamamlayan güçlü ve idealist bir takım oluşturduk. Hizmet kapasitesini artıran bir grafiğimiz var. Ancak bulunduğumuz noktayı yeterli görmeyerek, hep daha iyiyi hedeflemek zorundayız. En üst düzeydeki yöneticimizden başlayarak, bütün birimlerimizde görev yapan sağlık personelimiz, bu anlayışla hastalarımıza, hasta yakınlarına ve refakatçilerine yardımcı olmaktadır.” dedi.

    Muhammed Güzel Kurtoğlu, toplantı yaptıkları merkezde ise madde bağımlısı 18 yaş altı çocuk ve ergenlere yönelik yataklı tedavi, 18 yaş üstü genç ve yetişkinlere ise ayakta tedavi hizmeti gördüklerini söyledi. Merkezde alanında deneyimli ve uzmanların görev yaptığını anlatan Kurtoğlu, “Bütün aşamalarda hastalarımıza gerek tıbbi ve psikolojik ve gerekse moral tedavi unsurlarıyla hizmet sunmakta. Çocuklarımız, tedavilerinin yanı sıra sportif aktiviteler, resim, müzik, el sanatları, etkinliklerden de yararlanıyorlar. Son derece başarılı olan çocuklarımızın, ileride iyi bir sporcu olarak yetişmelerini hedefliyoruz.” diye konuştu.

    Bu arada 13 yaşındaki tedavi gören A.K., yaptığı tabloyu Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu'na hediye etti. Duygu dolu anların yaşandığı salonda hediye için teşekkür eden Kurtoğlu, “Bu tabloyu, görevini büyük bir azimle icra eden arkadaşlarım adına alıyorum. Çalışma odama asacağım bu tabloyu, bir ömür boyu saklayacağım. Teşekkür ederim” şeklinde duygularını dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir