19 Aralık 2025
Altın 5981.002
BIST 11341.9
Dolar 42.7964
Euro 50.1909
Sterlin 57.2449
Ankara 4°C

Makedonyalı Heyet, Aydın Ticaret Odası’nı Ziyaret Etti

Makedonyalı Heyet, Aydın Ticaret Odası’nı Ziyaret Etti
Aydın iline bağlı Tepecik beldesindeki 2. Tepecik Beldesi Kültür ve Turizm Buluşması kapsamında Makedonyalı heyet, Aydın Ticaret Odası (AYTO)’nı ziyar...

Aydın iline bağlı Tepecik beldesindeki 2. Tepecik Beldesi Kültür ve Turizm Buluşması kapsamında Makedonyalı heyet, Aydın Ticaret Odası (AYTO)’nı ziyaret etti. Buluşma, Tepecik Beldesi Ekonomik Sosyal Kültürel Sportif ve Bilimsel Faaliyetler Derneği ve Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle düzenlendi.

AYTO Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M.Alp Alpargun, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özgen ve Genel Sekreter Alaattin Arslan’ın karşıladığı heyette Makedonya Büyükelçisi Goran Taşkovski, Negotino Belediye Başkanı Pane Trajkov, İzmir Ticaret Ataşesi Alev Süleyman, Bitola Belediyesi’nden dört meclis üyesi, Makedonya Cumhuriyeti’nden 16 basın mensubu ve Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Olgun yer aldı.

Ziyarette konuşan Parmaksız, AYTO olarak Makedonyalı heyeti misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirterek, “Türkiye ile Makedonya arasındaki ilişkiler çok eskiye dayanmaktadır. Günümüzde ise ticari ilişkilerimiz yeterli seviyede bulunmamaktadır. Makedonya’ya Aydın’dan en son 2008 yılında 400 bin dolar civarında ihracat yapılmıştır. 2. Tepecik Beldesi Kültür ve Turizm Buluşması’nın, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri arttırmasını temenni ediyorum.” dedi.

Başkan Yardımcısı Alpargun ise, “2002 yılında bir fuar ziyareti yapmıştık ama o günkü koşullarda herhangi bir ticari bağ oluşturamadık. 2012 yılında Makedonya’da düzenlenecek fuarları bize bildirirseniz değerlendirelim.” dedi.

Büyükelçisi Taşkovski de iki ülke arasındaki ilişkilerin arttırılması için böyle etkinliklerin faydalı olacağını belirtirken Ataşe Süleyman, önümüzdeki günlerde AYTO üyesi işadamlarına Makedonya’yı tanıtan bir toplantı düzenlenmesi talebinde bulundu.

Ziyaretin sonunda AYTO Meclis Başkanı Parmaksız, Makedonyalı heyete odanın kültür yayınlarından "Aydın Pasaportu (İngilizce)" ve incir hediye etti. CİHAN

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir