17 Aralık 2025
Altın 5954.763
BIST 11286.81
Dolar 42.7171
Euro 50.2087
Sterlin 57.1638
Ankara -1°C

Malatya Çevre Yolunda Çalışmalar Yılsonunda Tamamlanacak

Malatya Çevre Yolunda Çalışmalar Yılsonunda Tamamlanacak
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çevre yolu üzerindeki düzenleme çalışmaları yılsonuna kadar bitirileceğini belirtti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çevre yolu üzerindeki düzenleme çalışmaları yılsonuna kadar bitirileceğini belirtti.

Belediye Başkanı Çakır, belediye başkan yardımcıları ve bazı daire müdürleriyle birlikte çevre yolu altyapı düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Çakır, burada yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl başlatılan altyapı ve sanat yapılarının hızla sürdürüldüğünü söyledi. Battalgazi kavşağı ile İstasyon kavşağı arasında inşa edilen perde duvar çalışmasının büyük oranda tamamlandığını anlatan Çakır, benzer çalışmanın başka noktalarda da gerçekleştirileceğini ifade etti.

Başkan Çakır, şöyle devam etti: "Vergi Dairesi hizmet binası önündeki otopark ve üzerini kapattığımız altgeçit üzerinde oluşturduğumuz meydan ile beraber o bölgeye 7 dönümlük bir alan kazandırdık. Üzerine yapılacak asma germe modern bir peyzaj düzenlemesiyle meydanı, bir takım etkinliklerin yapılabildiği, yaşayan bir mekana dönüştürmüş olacağız. Aynı proje içerisinde Şire Pazarı’nın yenilenmesi de var. Şire Pazarı’nı çevre yoluyla bütünleştireceğiz ve Şire Pazarı, kayısı ticareti noktasında Malatya’nın önemli bir alışveriş merkezi olacak. Yine Malatya’mızın şehir geçişi olan çevre yolumuzda; belki örneği olmayan, ilk defa Malatya’da uygulanan çok modern aydınlatma direklerinin kurulumunu gerçekleştiriyoruz. Yan yol kaldırım aydınlatmalarıyla birlikte bu çalışmaları sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı bu sene sonuna kadar bitirmiş olacağız. Çalışmaların tamamlanmasıyla çevre yolunda Malatya’ya yakışan nezih bir ortam sağlanmış olacak."


ÇEVRE YOLUNDA FİDAN DİKİM ÇALIŞMASI BAŞLADI

Belediye Başkanı Çakır, Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından çevre yolu yan ve orta refüjün ağaçlandırılacağını belirterek, fidan dikim çalışmalarının başladığını söyledi. Çevre yolunda zaman zaman trafik kazalarının meydana geldiğini anlatan Çakır, "Bu kazaların ortadan kalkması için de şu anda Battalgazi Kavşağı ile Dedekorkut-İstasyon Kavşağı arası acil olmak üzere hemen önümüzdeki hafta içerisinde buranın orta ferforjeleri yapılacak. Burada da trafik akışı daha sağlıklı bir şekilde olacak ve ya üst geçitlerden ya da kavşaklardan yaya geçişinin yapılması için yönlendirme sağlanmış olacak." ifadelerini kullandı.



CİHAN

Malatya çevre yolunda çalışmalar yılsonunda tamamlanacak

Malatya çevre yolunda çalışmalar yılsonunda tamamlanacak

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir