16 Aralık 2025
Altın 5886.937
BIST 11456.34
Dolar 42.6835
Euro 50.1963
Sterlin 57.1082
Ankara -1°C

Mamaklı Kadınların Takı Tasarımları Belçika'da Pazarlanıyor

Mamaklı Kadınların Takı Tasarımları Belçika'da Pazarlanıyor
Mamak Belediyesi Başak Aile Merkezi’nde takı tasarım kursu alan bir ev hanımının tasarladığı takılar Belçika’da satışa sunuldu.

Mamak Belediyesi Başak Aile Merkezi’nde takı tasarım kursu alan bir ev hanımının tasarladığı takılar Belçika’da satışa sunuldu. Ev hanımı yeni siparişleri yetiştirmek için yoğun şekilde çalışıyor.

Mamaklı ev kadını Meral Karadavut, amatör olarak ilgilendiği takı tasarımcılığını, Mamak Belediyesi Başak Aile Merkezi’nde verilen takı tasarım kurslarına katılarak profesyonel hale getirdi. Meral Karadavut’un tasarımları Belçika’da esnaflık yapan Gülcan Çifçi isimli gurbetçi bir vatandaşın dikkatini çekmesi üzerine bu el emeği göz nuru tasarımlar Belçika’ya gönderildi. Tasarımlarının Belçika’ya gitmesinin ve orada satışa sunulmasının şaşkınlığını yaşadığı belirten Meral Karadavut, Avrupalı kadınların ve gurbette yaşayan vatandaşların takılara rağbet gösterdiğini dile getirdi. Belçika’ya giden takıların tamamen el işçiliği olduğu söyleyen Karadavut; küpe, yüzük, gerdanlık, bileklik ve broştan oluşan koleksiyonunu otantik, spor ve klasik tarzda tasarladığını anlattı. Yeni tasarımlar içinde kolları sıvayan Meral Karadavut, elde ettiği kazançla aile bütçesine destek olduğunu anlattı. Yarım kalan eğitimini tamamlayacağını dile getiren Meral Karadavut; “Eğitimimi tamamladıktan sonraki en önemli iki hedefim; aile merkezlerinde takı tasarım hocası olmak ve kendine ait bir iş yeri sahibi olmak." dedi.

Aile merkezlerinden binlerce Mamaklı kadının faydalandığı, aile merkezlerinde alanında uzman hocalar tarafından çok çeşitli branşlarda eğitim hizmeti verildiğini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de; “Sosyolojik olarak toplumları bir nevi toprağa benzetiyorum. Toplumda tıpkı toprak gibi, ne ekerseniz onu biçiyorsunuz. Başak Mahallesi’nde hizmete sunduğumuz aile merkezini eğer bir tohum olarak düşünürseniz bu gün karşımıza çıkan bu güzel tabloyu da bir meyve olarak yorumlayabilirsiniz. İmkan sunulduğunda Mamaklı hanımların gerçekten büyük başarılara imza atacağına olan inancım her zaman tamdır. Elimizdeki imkanları en doğru şekilde kanalize ediyoruz. Mamak aile merkezlerinde bu şekilde adı duyulmayan onlarca başarılı çalışmanın altında Mamaklı kadınların imzası var. Toplumun temel taşını oluşturan kadınlarımıza verdiğimiz destek her geçen gün daha da artacak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Mamaklı kadınların takı tasarımları Belçika'da pazarlanıyor

Mamaklı kadınların takı tasarımları Belçika'da pazarlanıyor

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir