Müftü Halil Taş, 2009 yılında Manavgat'ta 206 yerde 6 bin 500 öğrencinin yaz kurslarına katılarak Kur'an okumasını öğrenme ve İslam dini hakkında genel bilgi sahibi olduğunu söyledi.
Kurslarda öğrencilerin sıkılmaması için İslam itikat, ibadet ve ahlakını öğrenmede temel ilkelerinin sevgi odaklı olacağını ifade eden Taş, din görevlilerinin Manavgat Hisar Camii'nde eğitim seminerinden geçtiğini kaydetti.
Taş, "Geçen yıl olduğu gibi bu senede de tatil sitelerine de yaz kursları açacağız. Geçen sene Kızılağaç Turizm Bölgesi (KTB)'nde bir tatil sitesinde yaz kursları açımı için halkımızdan talep gelmişti. Bizde halkımızın talebini yerine getirmek için kurs açmıştık. Tatil sitelerinden talep gelirse yaz kursu açacağız. Kurslarımızın temelini sevgi eksenli olacak. Kurslara katılan öğrencilerimizin dini bilgilerini öğrenirken sıkılmasını ve zorlanmasını istemiyoruz. Kurslarımıza öğrencilerimizin gönüllerince neşeli, coşkulu ve içtenlikle gelmesini istiyoruz. Çocuklarımızın dini bilgilerini en güzel şekilde alabilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB)'nın gönderdiği yeterli materyal var. Kuran kurslarımız ve camilerimizin çoğunda bilgisayar ve sinevizyon ekranı var. " diye konuştu.
Velilerin çocuklarını 21 Haziran'da yaz dönemi kurslarına ellerinde tutarak getirmesinin öğrenmede pozitif etkisi olacağını belirten Taş, kursa katılacak öğrencilerin velinin izni dâhilinde en az ilköğretim 5'nci sınıfı bitirmiş olması gerektiğini kaydetti.
Kurs sonunda öğrencileri Manavgat Külliye Camii'nde 14 grup halinde bilgi yarışması yapacaklarını belirten Taş, dereceye giren öğrencilere bisiklet, bilgisayar, kol saati ve kitap hediye edeceklerini dile getirdi.

