16 Aralık 2025
Altın 5901.458
BIST 11348.83
Dolar 42.6986
Euro 50.2969
Sterlin 57.3868
Ankara 6°C

Manavgat'ta Bölünmüş Aileler Bir Araya Getirilecek

Manavgat'ta Bölünmüş Aileler Bir Araya Getirilecek
Antalya Manavgat Emniyet Müdürlüğü, hazırladığı Bölünmüş Ailelere Eğitim Desteği Projesi'yle aile içinde huzursuzluk ve şiddetin önüne geçecek.

Antalya Manavgat Emniyet Müdürlüğü, hazırladığı Bölünmüş Ailelere Eğitim Desteği Projesi'yle aile içinde huzursuzluk ve şiddetin önüne geçecek.

        Manavgat Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, projeyle ilgili Manavgat Kaymakamlığı'nda Kaymakam Emir Osman Bulgurlu ve Proje Koordinatörü Yılmaz Karakaş'la bilgilendirme yaptı. Bölünmüş ailelere destek amaçlı aile destek birimleri oluşturulacağını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıç, proje kapsamında ilk önceliği okullarda bölünmüş aile çocuklarını tespit ederek yol haritası çıkaracaklarını söyledi.

        Manavgat genelinde bölünmüş aileleri tespitte muhtarlıklar ve Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan destek alacaklarını aktaran Kılıç, tespit edilen bölünmüş ailelere anne ve baba aracılığıyla iletişime geçilerek ailenin yeniden bir araya gelmesi için gayret göstereceklerini kaydetti. Kılıç, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:"Projeyi hayata geçirmede ilk önceliğimiz parçalanmış aileleri tespit etmek olacak. Ayrılan aile bireylerini bir araya getirerek sorunlarını çözmede yardımcı olmak istiyoruz. Aile tüm uğraşlara rağmen bir araya gelmiyor ise aile bireylerinin hayatlarını hangi şartlarda sürdürmesi konusunda rehberlik edeceğiz. Bölünmüş aileye yapılan destek sonucunda çözüm oluşmamışsa mutlaka mağdur olanın ve çocukların koruma altına alınması için sistem oluşturacağız."

        Kılıç, proje paydaşlarının Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Akdeniz Üniversitesi Manavgat MYO, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Sema Koleji rehber öğretmeni Arif Özutku ve gazeteci Arif Kaplan olduğunu ifade etti.

        Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, ilçede bugüne kadar 32 proje hazırlayarak uygulamaya koyduklarını söyledi. Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin bir sözünde, "Bilmediklerimi ayağımın altına alsaydım başım göğe değerdi" dediğini belirten Bulgurlu, projelerin esas amacının sorunların çözümünde bilinen ve öğrenilen uygulamaya geçirerek insanları mutlu olmasında mutluluktan gökyüzüne çıkmasını sağlamak olduğunu kaydetti.
CİHAN

Manavgat'ta bölünmüş aileler bir araya getirilecek

Manavgat'ta bölünmüş aileler bir araya getirilecek

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir