21 Ağustos 2026
Altın 7006.23
BIST 14396.54
Dolar 48.0425
Euro 56.2364
Sterlin 65.3104
Ankara 17°C

Manavgat'ta Gıda Denetimleri Arttı

Manavgat'ta Gıda Denetimleri Arttı
Manavgat Tarım İlçe Müdürlüğü, yaz sıcaklığının artmasıyla toplu üretim ve tüketim yerlerinde gıda denetimlerini artırdı. Manavgat Tarım İlç

Manavgat Tarım İlçe Müdürü Sadık Ay yıl içinde ilçede bin 450 toplu üretim ve tüketim noktasında denetim yapacaklarını söyledi. Tüketicilerin aldıkları ürün son kullanma tarihini mutlaka kontrol etmesi gerektiğini belirten Sadık Ay, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Alo Gıda 174 hattına gelen ihbarları da anında değerlendirdiklerini belirtti. Ay, yaptıkları denetimlerde toplu tüketim ve üretim yerlerinin asgari teknik hijyenin şartlarını uyup uymadığını A'dan Z'ye kontrol ettiklerini söyledi. Ay, "Halkımızın gıda güvenliğine özel önem veriyoruz. 12 ay gıda denetimi yapıyoruz. Hava sıcaklığının artmasıyla denetimlerimizi artırdık. Bizim için halkımızın gıda güvenliği ve hijyenik gıda tüketmesi çok önemli." diye konuştu.

Tarım İlçe Müdürlüğü Gıda Mühendisi Meryem Yıldız Öcal, sıcakların artmasıyla dondurma üretim yerlerinin gıda denetimini sıklaştırdıklarını belirtti. Manavgat'ta 21 toplu gıda üretimi yeri bulunduğunu belirten Meryem Yıldız Öcal, bunun 9'unun dondurma üretim yeri olduğunu kaydetti. Öcal, bilinçli tüketicinin bir ürün alırken ilk yapması gerekenin aldığı ürünün son kullanma tarihini kontrol etmesi olduğunu söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir