21 Ağustos 2026
Altın 7050.39
BIST 14440.36
Dolar 48.0608
Euro 56.2261
Sterlin 65.623
Ankara 25°C

Manavgat'ta Köylülere Çevre Eğitimi Verildimanavgat Yukarıışıklar Köylüleri, Doğanın Korunması Ve Su İsrafı Konusunda Bilgilendirildi

Manavgat'ta Köylülere Çevre Eğitimi Verildimanavgat Yukarıışıklar Köylüleri, Doğanın Korunması Ve Su İsrafı Konusunda Bilgilendirildi
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Yukarıışıklar köyünde yaşayan vatandaşlar, doğaya sahip çıkma ve çevrenin korunması konularında bilgilendirildi. Manavgat T

Manavgat Titreyengöl Club Magic Life Seven Seas İmperial Otel Genel Müdürü Şule Billur ve Yukarıışıklar köyü Muhtarı Ali Özkan'ın birlikte yaptığı organizasyon ile köy meydanında toplanan vatandaşlara çevre konusunda bilgiler verildi.

Şule Billur, köy muhtarına köylüler adına pil atık kutusu ile 3 adet geri dönüşüm konteynırı hediye ederken Köylüler de çevre gönüllülerine gözleme ile ayran ikram etti.

Şule Billur, köy meydanında yaptığı konuşmada küresel ısınmaya bağlı olarak her geçen gün su kaynaklarının tükenmeye doğru gittiğini belirtti.

Su kaynaklarının doğru kullanılmaması ve israfın önlenememesi durumunda 2030 yılında ülkede çok büyük sıkıntı çekileceğini kaydeden Billur, doğaya atılan kimyasal bir plastiğin bin, sakızın 5 ve sigara izmaritinin 2 yılda yok olduğunu kaydetti.

Billur, "Ülkemiz çok zengin su kaynaklarına sahip bir ülke değil. Manavgat Irmağı çok temiz olduğu için kullanılabiliyor. Su kaynaklarımızı israf etmeyelim. Yapılan istatistiklere göre bir otomobil yıkarken 550 litre su harcıyoruz. Sadece musluk damlasıyla yıllık 2 ton su israfı oluyor. 550 litre su günlük 200 insanın içme suyu ihtiyacını karşılar. Otelimizden günlük 200 kilogram geri dönüşüm atığı topluyoruz. Yukarıışıklar köylüleri de çöplerini geri dönüşüm kutularına atarsa, aynı zamanda köy ekonomisine katkı sağlar." diye konuştu.

Magic Life Ön Büro Müdürü Okan Demirtaş da bir kayın ağacının 72 kişiye oksijen sağladığına dikkat çekti. Geri dönüşüm kutularına atılan atıkların değerlendirilmesiyle ağaç kesiminin de önüne geçilmiş olacağını belirten Demirtaş, gelecek nesillere bırakılacak en değerli mirasın temiz bir çevre olduğunu kaydetti.

Bilinçlendirme toplantısının ardından Magic Life Otel Genel Müdürü Şule Billur ile muhtar Ali Özkan köy meydanına birlikte limon ağacı dikti.

Köylüler toplantının ardından yıllar önce köy meydanına diktikleri çınar ağacının gölgesinde çevre gönüllüleriyle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir