1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Manavgat'ta Orman Yangınları Kamerayla 24 Saat Takip Edilecek
Manavgatta Orman Yangınları Kamerayla 24 Saat Takip Edilecek

Manavgat'ta Orman Yangınları Kamerayla 24 Saat Takip Edilecek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde muhtemel orman yangınlarına karşı etkin mücadele için gözetleme kulelerine kamera sistemi kurulacağı bildirildi.

A+A-

Antalya'nın Manavgat ilçesinde muhtemel orman yangınlarına karşı etkin mücadele için gözetleme kulelerine kamera sistemi kurulacağı bildirildi. Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Manavgat Kaymakamlığı'nda bir araya gelerek orman yangınlarında ilk yapılacak müdahale ile ilgili 14 maddeyi karara bağladı. Manavgat Orman İşletme Müdürü İsmail Hacıoğlu ve Taşağıl Orman İşletme Müdürü Hasan Çiçek, bu sene meydana gelebilecek orman yangınlarında hızlı bir şekilde müdahale için yapacakları çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı.
Orman İşletme Müdürü Hacıoğlu, Manavgat'ta 2 yıldır orman yangınları bakımından son 30 yılın en düşük seviyeli sezonunu geçirdiklerini söyledi. Geçen yıl Manavgat'ta 11 küçük çaplı yangının meydana geldiğini belirten Hacıoğlu, 11 yangında 3 hektarlık ormanlık alanı zarar gördüğünü kaydetti. Orman yangınlarında ilk 15 ile 20 dakikanın önemli olduğunu belirten Hacıoğlu, geçen yıl meydana gelen 11 yangına ilk 15 dakika içinde müdahale ettikleri için yangınların geniş bir alana yayılmasını engellediklerini söyledi.
Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda yangın gözetleme kulelerinden günün 24 saati gözetmele yapılacağını anlatan Hacıoğlu, 24 saat gözetlemenin aralıksız yapılması için Manavgat Orman işletme Müdürlüğü'ne 3 kule de kamera sisteminin Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından kurulacağını kaydetti. Hacıoğlu, " Doğal kaynaklarımız arasında maddi ve manevi yaşamımızda en önemli yeri bulunan orman varlığımız her yıl çeşitli nedenlerle çıkan yangınlar nedeni ile yok olmakta ve kaybolan bu varlığın tekrar oluşumu uzun yılları ve çok büyük masrafları gerektirmektedir. Faydalanmanın devamlılığı bozularak ülke ekonomisine büyük zararlar açılmaktadır.
Yangınların oluşumu genel olarak insanların bir takım dikkatsiz ve kasıtlı hareketlerinden kaynaklanmaktadır. Bu hareket ve düşüncelerin kontrol altına alınması yangınların sayısı ve zarar miktarını önemli ölçüde azaltacaktır. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Vatandaşlarımızdan ormanlık alanlara yakın bölgeden geçerken kesinlikle bir şey olmaz diyerek sönmemiş sigara izmaritlerini gelişi güzel atmasın. Ülkemizde verimli bir orman ürünü 60 yılda zor yetişiyor. Orman yangınlarının yüzde 96'sı insan kaynaklı. Bir anız yakımı sonrası ateş sıçraması, bir sigara yakımı ve dikkatsizlik sonucu binlerce hektarlık ormanlık alan bir kaç dakika içinde kül olabilir. " diye konuştu.
Yangın çıkma riskinin yüksek olduğu günlerde köylerde ve beldelerde cami minarelerinden anonslarla duyuru yapılacağını belirten Hacıoğlu, yaylak ve kışlaklara yapılan göçlerin bir disiplin altında toplu olarak yapılmasını, göç yollarında konaklama yerlerini belirleyip, bu yerler dışında ateş yakılmasına geçit verilmeyeceğini söyledi.
Taşağıl Orman İşletme Müdürü Hasan Çiçek, yangın öncesi tüm önlemleri aldıklarını söyledi. Çiçek, geçen yıl meydana gelen 14 küçük yangında 13 hektarlık ormanlık alanın zarar gördüğünü kaydetti.

CİHAN

Manavgat'ta orman yangınları kamerayla 24 saat takip edilecek

Manavgat'ta orman yangınları kamerayla 24 saat takip edilecek

Manavgat'ta orman yangınları kamerayla 24 saat takip edilecek

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.