18 Ağustos 2026
Altın 6777.44
BIST 14132.06
Dolar 47.9089
Euro 55.4862
Sterlin 64.9174
Ankara 17°C

Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu Musul Heyetine Tecrübelerini Aktardı

Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu Musul Heyetine Tecrübelerini Aktardı
Geçtiğimiz aylarda Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun Musul, Erbil ve Süleyman'ye gerçekleştirdiği gezi meyvelerini vermeye başladı.
Geçtiğimiz aylarda Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'nun Musul, Erbil ve Süleyman'ye gerçekleştirdiği gezi meyvelerini vermeye başladı. Yerel yönetim uygulamalarını yerinde görmek ve kazanılan tecrübelerden faydalanmak için, Musul'a bağlı Hamdaniye Kaymakamı Saad Dahman Abdullah, Musul Vali Vekili Neşven Abdulgani Fettah ve 26 kişiden oluşan yönetici ekibi Mardin Belediyesi'ni ziyaret etti. Mardin Belediye Başkanı yerel yönetimdeki tecrübesini ve yapılan uygulamaları Hamdaniye heyetine aktardı.

Musul'a bağlı Hamdaniye Kaymakamı Dahman Abdullah, Mardin'i daha önce ziyaret ettiklerini ve iki yıl öncesine göre büyük değişimlerin yaşandığını belirterek, ilişkilerin süreklilik kazanmasını istediklerini söyledi Abdullah, "Birkaç gündür Mardin'deyiz. Şahsım ve heyetteki arkadaşlarım yerel yönetim uygulamaları ile ilgili gözlemler yapıp not alıyor. Belediyede yapmış olduğunuz uygulamaları ve yönetim tecrübelerinizi kendi şehrimizde uygulamak için bizlerle paylaşmanızı istiyoruz." dedi.

Mardin'in Musul'a yabancı olmadığını ve iki ülke insanı arasında gönül bağlarının olduğunu ifade eden Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Mardin tarihte ya Musul ya da Diyarbakır'a bağlanmıştır. Geçmişte yapılan sınır ticareti iki ülke insanını birbirine daha çok yaklaştırmıştır. Mardinlililer, Musul'da, Kerkük'te, Bağdat ya da Basra'da yaşayan insanları kendi kardeşleri gibi görüyor. Türkiye'de belediye başkanlarının seçimle işbaşına geldiklerini ve hayatın her alanında belediyenin hizmetleri vardır." şeklinde konuştu.

Üç saate yakın süren görüşmede Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Musul-Hamdaniye heyetine idari yapılanma, altyapı, yeşil alan, yol ve kaldırım, temizlik, sosyal belediyecilik ve Tarihi Dönüşüm Projesi konularındaki uygulama ve tecrübelerini aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir