22 Ağustos 2026
Altın 7106.56
BIST 14514.82
Dolar 47.9625
Euro 56.0616
Sterlin 65.441
Ankara 17°C

Mardin'de Çocuklara Sosyal Gelişim Eğitimi Veriliyor

Mardin'de Çocuklara Sosyal Gelişim Eğitimi Veriliyor
Mardin'de açılan yaz okulları kapsamında il genelinde 5 -6 ile 7 -14 yaş arasında değişen 210 çocuğa okul öncesi gelişim programları ve sosyal gelişim eğitimi veriliyor. Mardin Latifiy

Mardin Latifiye Çatom Koordinatörü Özlem Avuka, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, yaz okulları kapsamında Mardin Valiliği, GAP İdaresi ve Latifiye Çatom işbirliği ile başlatılan proje kapsamında ilk olarak 150 öğrenciyi eğittiklerini belirterek, yoğun istek üzerine ikinci eğitim etabında 210 çocuğa eğitim vermeye başladıklarını söyledi. Gazi Yatılı İlköğretim Okulu'nda açılan yaz okullarına 5 -6 yaşlarındaki çocuklar için okul öncesi gelişim programları ile 7 -14 yaş grubu için spor, kültür, gezi, ders programlarına takviye ve sosyal gelişimi eğitimi sunduklarını ifade eden Avuka, "Pilot bölge olarak projeye İstasyon ve Ofis mahallelerinden çocuklar katılıyor. Ankara Başkent Üniversitesi'nden gelen 15 gönüllü öğrenci 20 gün boyunca öğrencilerle olacak." dedi.

Üniversiteli gençlerin İstasyon ve Ofis mahallesinde ev ziyaretleri yaparak, bölgedeki ihtiyaçları tespit etmenin yanı sıra kalıcı sosyal hizmet ve eğitim çalışmaları için de kadınlarla görüşmeler yaptığını aktaran Avuka, şunları söyledi: "Ayrıca yaz okulunda Mardin Valiliği'nin katkılarıyla çocuklara çeşitli beslenme desteği veriliyor. Çocuklara gönderilen diş fırçası, diş macunu, kitap, oyuncak, satranç takımları öğrencilere dağıtılarak nasıl kullanılacağı konusunda eğitim veriliyor. Proje kapsamında çocuklar dönüşümlü olarak Mardin Müzesi, Ulu Cami, Dayrulzafaran Manastırı, Mardin Çimento Fabrikası, havaalanı, adliye binasını ziyaret edecek. İlk yardım ve trafikle ilgili bilgiler alacak ve her hafta bir meslek mensubu ile tanıştırılacak." (CİHAN)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir