1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Marmara'da yağmur ve lodos, Doğu'da kar etkili oluyor
Marmarada yağmur ve lodos, Doğuda kar etkili oluyor

Marmara'da yağmur ve lodos, Doğu'da kar etkili oluyor

Marmara’da yağmur ve lodos fırtınası, Doğu Anadolu’da ise kar ve soğuk hava dalgasının etkili oluyor..

A+A-

İstanbul'da beklenen sağanak yağış başladı. Bulutların etkisiyle bir anda kararan gökyüzü, sokakları gece karanlığına bürüdü. Lodos ve sağanak yağış nedeniyle, vatandaşlar zor anlar yaşadı. İstanbul'un birçok noktasına etkili olan yağış, yollarda su birikintileri oluşturdu. Vatandaşlar yağmurdan korunmak için ilginç yöntemlere başvurdu.

MARMARA DENİZİ'NDEKİ LODOS OLUMSUZ ETKİLİYOR

Marmara Denizi'nde etkili olan lodos deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'ne gelen yerli ve yabancı bandıralı 41 şilep ve tanker, hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Süleymanpaşa ve Şarköy sahiline demirledi. Ayrıca, lodos nedeniyle yüksekliği yaklaşık 3 metreyi bulan dalgalar, Süleymanpaşa sahilindeki bankları yerinden sökerek çay bahçelerindeki masa sandalyelere de zarar verdi.Yetkililer vatandaşları lodos nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarıyor.

UYARI GELDİ: DAHA KUVVETLİ YAĞACAK!

 Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı  Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul genelinde devam eden sağanağın  Anadolu yakasında yerel olarak kuvvetlenmesinin beklendiği kaydedildi.  Açıklamada, ilgililerle vatandaşların oluşabilecek olumsuzluklara  karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

PİLOTLARIN ZOR ANLARI 

İstanbul'da etkili olan lodos uçuş trafiğini de etkiledi. Atatürk Havalimanı’nda lodostan kaynaklanan olumsuzluk nedeniyle uçaklar piste güçlükle inebildi. Bazı uçakların inişe geçtiği sırada lodosun etkisiyle sallandığı gözlendi. İniş sırasında aldıkları sert rüzgarla yalpalayan uçaklar, ilginç görüntüler oluşturdu. Beşik gibi sallanan uçakları görenler panik yaşadı.Uçakların pilotları zor anlar yaşadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.