1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Matematik Olimpiyatları'na Burç Ve Yıldırımhanlı Öğrenciler Damga Vurdu
Matematik Olimpiyatlarına Burç Ve Yıldırımhanlı Öğrenciler Damga Vurdu

Matematik Olimpiyatları'na Burç Ve Yıldırımhanlı Öğrenciler Damga Vurdu

Mersin Üniversitesi tarafından bu yıl 10. su düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda Adana Burç Okulları ile Mersin Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencileri şampiyon oldu.

A+A-

Mersin Üniversitesi tarafından bu yıl 10. su düzenlenen Matematik Olimpiyatları'nda Adana Burç Okulları ile Mersin Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencileri şampiyon oldu.

Olimpiyatlarda 7, 8 ve 9. sınıflarda Adana Burç Okulları öğrencileri, 10. 11 ve 12. sınıf kategorilerinde ise Yıldırımhan Fen Lisesi öğrencileri birinci oldu.

Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından bu yıl ilk kez bölgesel düzeyde düzenlenen ve Mersin'in yanı sıra Hatay ve Adana'dan da katılımın sağlandığı olimpiyatlara, orta öğretim ve lise düzeyinde 191 öğrenci katıldı.

Matematik Olimpiyatları Ödül Töreni, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, matematiğin özgün ve bağımsız düşüncenin bir ürünü olduğunu söyledi ve matematiğin yaşama yansıma biçimlerinden söz etti. "Günümüzün en büyük problemi, matematiğin yaşamın bir parçası olarak görülmemesidir. Matematik, öğrencilere soyut olarak öğretiliyor ve yaşamın bir parçası olarak sunulmuyor." diyen Gül, Matematik Olimpiyatları'nın bu anlamda önem kazandığını ve matematiği daha işlevsel olarak sunmaya çalıştığını ifade etti.

Olimpiyatların 2004 yılından bu yana yapıldığını ve kendilerinin 2008 yılın sürece dahil olduklarını ifade eden Gül, bundan sonraki süreçte olimpiyatları daha da zenginleştirmek ve sistemli hale getirmek istediklerinin altını çizdi. Matematiğin Milli Eğitim Bakanlığı nazarında da ön plana çıkmaya başladığını belirten Gül, "Matematiği öğreterek eğitimde kaliteyi daha da yükselteceğiz. Bu konuda üzerime düşen neyse yapmaya hazırız." dedi.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Gizir ise fen bilimlerini ayağa kaldırma görevinin yeni nesle düştüğünü dile getirdi. Öğrencilerin Matematik Olimpiyatları'na katılmasının gelecek için bir esin ve umut kaynağı olduğunu dile getiren Gizir, "Hepinizi ilerde bilim dünyasında görmek isteriz." dedi.

Mersin Matematik Olimpiyat Düzenleme Komitesi Başkanı Prof. Dr. Fahreddin Abdullayev de amaçlarının olimpiyatları daha da genişleterek yerellikten çıkarmak olduğunu vurguladı. Abdullayev, dört farklı kategoride düzenledikleri olimpiyatlarla ilgili istatistiki verileri katılımcılarla paylaştı.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından plaket ve hediyeleri takdim edilirken birincilere tam, ikincilere yarım, üçüncülere çeyrek altın, mansiyon sahiplerine ise ödül olarak 100 TL verildi.

Özel Yıldırımhan Fen Lisesi Müdürü Nurettin Koca, öğrencilerinin uzun süredir olimpiyatlara çalıştıklarını belirterek, "Öğrencilerimiz düzenli bir çalışma sonunda büyük bir başarı elde etti. Çok çaba sarf edip de madalya alamayan arkadaşlar hiç üzülmesinler, hayatımızda bir çok sınavlar, olimpiyatlar var. Biz bize düşen programlı çalışmayı ihmal etmemek." ifadesini kullandı.

Olimpiyatlarda dereceye giren isimler ve okulları şöyle: 7 ve 8. sınıflarda; birinci Adana Burç Çukurova Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ahmet Eren Kardaş, ikinci Adana Burç Öge Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Muhammed Fatih Yılmaz, üçüncü Adana Burç Çukurova Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Emir Bulut.

9. sınıflarda birinci: Adana Burç Çukurova Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Vedat Göçmen, ikinci Adana Burç Çukurova Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Zekeriya Ürünlü, üçüncü Mersin Eyüp Aygar Fen Lisesi 9. sınıf öğrencisi Ali Değirmenci.

10. sınıflarda birinci: Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi M. Furkan Merdan, ikinci Adana Burç Vural Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Melih Ünsal, üçüncü Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi 10. sınıf öğrencisi Mehmet Salim Turgut.

11 ve 12. sınıflarda; birinci Mersin Özel Yıldırımhan Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Doğukan Hazar Emre, ikinci Mersin Yahya Akel Fen Lisesi 11. sınıf öğrencisi Serhat Bulut, üçüncü Mersin Eyüp Aygar Fen Lisesi 12. sınıf öğrencisi Simla Burcu Harma.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.