18 Ağustos 2026
Altın 6801.09
BIST 14132.06
Dolar 47.8973
Euro 55.4695
Sterlin 64.8119
Ankara 18°C

Mavi Marmara Gemisinde Yaşananların Yer Aldığı Fotoğraf Sergisi Büyük İlgi Gördü

Mavi Marmara Gemisinde Yaşananların Yer Aldığı Fotoğraf Sergisi Büyük İlgi Gördü
İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) Düzce Temsilciliği tarafından İsrail'in Mavi Marmara gemisine yaptığı saldırı anı, öncesi ve sonrasının yer aldığı fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.Filistin'e yardım götürdü

Filistin'e yardım götürdüğü esnada saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde yaşananların yer aldığı fotoğraf sergisi, Düzce Cedidiye Mahallesi Cedidiye Cami önünde açıldı. 31 Mayıs sabahı Filistin'e doğru yola çıkan Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından operasyon düzenlenmiş ve 9 insani yardım gönüllüsü şehit edilmişti. İHH Düzce Temsilcisi İbrahim Korkmaz, saldırı anında gemide olmasından dolayı fotoğraf sergisinde o anları tekrar yaşayarak duygulandığını söyledi.

İbrahim Korkmaz, "O anları yaşayıp da duygulanmamak mümkün değil. Mavi Marmara gemisi İskenderun Limanı'nda motor kısmında yapılan tadilatın ardından Çanakkale'ye geldi. 26 Aralık tarihinde şanına yakışır bir karşılama yapılacak. Çünkü Mavi Marmara, bir direnişin, yeniden dirilişin simgesi. 26 Aralık pazar günü Düzce'den Mavi Marmara gemisini karşılamak için ücretsiz otobüsler kaldıracağız. Saat 09.00'da Cedidiye Camii önünden hareket edip akşam da geriye döneceğiz." dedi. 54 kişinin yaralandığı baskında, İsrail askerlerinden kurtarılan fotoğraf makineleri içinde yer alan resimlerden 65 adedi sergiye çıkarıldı. Sergide yer alan resimlere vatandaşlar tarafından büyük ilgi gösterildi.