Uçak inmeden Adnan Menderes Havalimanı kargo bölümünde toplanan ve aralarında şehit olan Songür'ün çocukları ile akrabalarının da bulunduğu yaklaşık 200 kişi İsrail aleyhine sloganlar attı. Mavi Marmara'da sergilenen İsrail vahşetinde şehit olan kişiler için dualar edildi ve Kur'an-ı Kerim okundu.
6'sı kız 7 çocuğu bulunan Songür'ün kızlarının babalarına yazdığı mektupların okunması sırasında kalabalık grup gözyaşlarına boğuldu. İstanbul'dan Songür'ün cenazesi ile birlikte gemide yaralanan yardım gönüllüleri ve diğer gönüllüler de aynı uçakla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geldi.
Songür'ün cenazesi aprondan cenaze aracına konuldu. Cenazenin geçişi sırasında kalabalık grup gözyaşlarına boğuldu. Aynı uçakla İzmir'e gelen ve Mavi Marmara gemisinde bulunan yardım gönüllüleri burada kısa birer konuşma yaparak İsrail vahşetini anlattı. Daha sonra Songür'ün cenazesi önce evine ardından da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenaze yarın toprağa verilecek.

