1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mavi Marmara'nın yıldönümü
Mavi Marmaranın yıldönümü

Mavi Marmara'nın yıldönümü

İHH Trabzon Temsilcisi Murat Kadir Topçu Mavi Marmara ile ilgili açıklamalarda bulundu.

A+A-

İHH Trabzon Temsilcisi Murat Kadir Topçu Mavi Marmara ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Trabzon Temsilcisi Murat Kadir Topçu, Mavi Marmara'nın bir avuç inanmış insanın, zalim bir topluluğa nasıl meydan okuyabileceğini cümle aleme ispatladığını söyledi.

Topçu, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'ne yapılan saldırının yıl dönümü dolayısıyla Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, yıllardır ambargo altında yaşayan Gazze'nin durumuna dikkat çekmek ve götürdüğü malzemeyle bir nebze olsun rahatlatmak amacıyla Mavi Marmara Gemisi'nin içinde 37 farklı ülkeden Müslüman, Hristiyan, Yahudi ve hatta ateistlerin bulunduğu küresel bir vicdan hareketi için "Rotamız Gazze yükümüz insanlık" sloganıyla dört yıl önce Gazze'ye doğru yola çıktığını belirtti.

İçinde gıda, inşaat ve tıbbi malzeme, çocuklar için oyuncak ve mama gibi insani yardım malzemesi bulunan Mavi Marmara'nın, aslında bunlardan daha fazlasını dostluğu, barışı, kardeşliği ve umudu taşıdığını ifade eden Topçu, şöyle devam etti:

"Uluslararası sularda insani yardım malzemesinden başka malzemenin bulunmadığı bu gemiye saldırılmasıyla bir kez daha tarihe insanlık adına kara leke düştü. Saldırıda 10 güzel insan şehit oldu. Türkiye dönüşü katil İsrail devleti mahkemeye verildi. Tarihte İsrail ilk defa yargılandı. Mavi Marmara'nın ilk amacı uygulanan ambargoyu delmekti fakat o gün yardımları ulaştıramasa da bu hedefin kat be kat fazlası başarıya imza atıldı. Gemi Gazze'ye ulaşamasa da o güzel insanların niyeti öylesine halisti ki şehadetleri ile sadece Gazze'ye değil, ezilen mazlumların hepsine umut oldu. Şam'a, Kahire'ye, Trablus'a, Tunus'a, İstanbul'a bütün islam coğrafyasına direnme azmini aşıladı."

Topçu, Mavi Marmara'nın İslam coğrafyasına "kalk ayağa dimdik doğrul" diyerek mücadele aşkını ilham ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Mavi Marmara, bir avuç inanmış insanın, zalim bir topluluğa nasıl meydan okuyabileceğini cümle aleme ispatladı. Kudüs davasına ömrümüzün sonuna kadar sahip çıkacağız. Dünyada ezilen tek bir mazlum kalmayıncaya kadar bütün gücümüzle mücadele edeceğiz. Sevginin, barışın, adaletin yani hakkın hakim olduğu bir dünya için takatimizin sonuna kadar çalışacağız."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.