1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mayın ve patlayıcıdan 508 TSK personeli şehit oldu
Mayın ve patlayıcıdan 508 TSK personeli şehit oldu

Mayın ve patlayıcıdan 508 TSK personeli şehit oldu

İsmet Yılmaz, 1 Ocak 1994 - 19 Haziran 2013 tarihleri arasında meydana gelen mayına basma ve patlayıcı madde kullanma olaylarında şehit olan TSK personeli sayısının 508, yaralanan TSK personel sayısının 2 bin 556 olduğunu bildirdi.

A+A-

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel'in soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 1998 yılından önce mayın döşenmiş alanlara ait harita ve envanter kayıtlarının mevcut olduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birlikleri tarafından 1998 yılından itibaren mayın döşeme faaliyetlerine son verildiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı, 1 Ocak 1994 - 19 Haziran 2013 tarihleri arasında meydana gelen mayına basma ve patlayıcı madde kullanma olaylarında şehit olan TSK personeli sayısının 508, yaralanan TSK personel sayısının 2 bin 556 olduğunu belirtti.

Bakan Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Suriye Arap Cumhuriyeti Devleti Arasındaki Kara Sınırı Boyunca Yapılacak Mayın Temizleme Faaliyetleri ile İhale İşlemleri Hakkında Kanun gereği mayından temizlenen alanlardaki Hazine taşınmazlarının tasarrufunun Maliye Bakanlığına geçecek olup, söz konusu taşınmazların tarımsal amaçlı kullanımı ile ilgili olarak Maliye Bakanlığınca bu aşamada herhangi bir çalışma yapılmadığının tespit edildiğini söyledi.

Milli Savunma Bakanı, 1 Ocak 1984-21 Haziran 2013 tarihleri arasında Jandarma Genel Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen patlayıcı madde kullanma ve mayına basma olaylarına ilişkinde bilgi verdi. Maliye Bakanı'nın verdiği bilgiye göre 1 Ocak 1984-21 Haziran 2013 tarihleri arasında Jandarma Genel Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen patlayıcı madde kullanma ve mayına basma olaylarında 654'ü sivil vatandaş olmak üzere bin 379 kişi hayatını kaybetti, bin 705'i sivil vatandaş olmak üzere 5 bin 61 kişi yaralandı.
(Sabah)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.