19 Aralık 2025
Altın 5963.984
BIST 11334.31
Dolar 42.805
Euro 50.182
Sterlin 57.2727
Ankara 9°C

Meclis Başkanı Çiçek: Herkes Bu Süreci İyi Değerlendirip, Çözüme Katkı Sunmalı

Meclis Başkanı Çiçek: Herkes Bu Süreci İyi Değerlendirip, Çözüme Katkı Sunmalı
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, "Herkesin bu süreci iyi değerlendirip ne düşünülüyorsa, çözüme katkı anlamında onu ortaya koyması lazım.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, "Herkesin bu süreci iyi değerlendirip ne düşünülüyorsa, çözüme katkı anlamında onu ortaya koyması lazım. Demokrasi buna imkan verir, fırsat verir. Bunları Meclis'te veya dışarıda olumlu bir yönde değerlendirip katkı vererek çözmemiz gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Mecliste tebrikleri kabulün ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Çiçek, 23 Nisan’ın çok önemli ve tarihi bir gün olduğuna dikkat çekti. Çiçek, iki bayramın birlikte kutlandığını belirterek, "Türk milleti bağımsızlığı bütünlüğüne varlığına karşı sürdürülmeye çalışılan işgale ve esarete karşı tüm dünyaya örnek olacak bir bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Hepimizin mücadeleye destek veren herkese borcumuz var. Her geçen coşkuyla kutlamak bir anlamda hakkı teslim etmektir. Bu bayramın daha coşkulu kutlanmasının sebebi çevremizde ve dünyada olup bitenlerdir. Eğer bugün Türkiye çevresindeki tüm olumsuzluklara rağmen bir barış ülkesiyse istikrar ülkesi olarak varlığını sürdürüyor kalkınma çabalarını sürekli hale getiriyorsa bu o gün atılan adımların sonunda elde ettiğimiz kazanımların sonucudur." diye konuştu.

Çözüm süreciyle ilgili bir soruya ise Çiçek, "Bu sorun bizim sorunumuz. Yarım yüzyıldır uğraşıyoruz. Bunun sonucu olarak neleri kaybettiğimizi hesaplamak bile mümkün değil. Bu sorunu çözeceğiz. Çözmek içinde tüm Cumhuriyet hükümetleri gayret gösterdi. Bu belanın üstesinden gelmeye devam etti ancak bu can yakıcı sorun devam ediyor. Çevremizde ciddi otoriter boşluklar var. Siyasi boşluklar var, iç çatışmalar var. Bunlar hem bölücü terör örgütüne hem de başka türlü terör örgütlerine önemli ölçüde imkan sağlıyor, fırsat sağlıyor, eğitim imkanı, beslenme destek imkanı sağlıyor. Bunları da hesaba katkımızda Türkiye bu sorunu ne kadar erken çözebilirse o nisbette bu beladan Türkiye’yi en azından uzak tutmuş olacaktır. Bunu da kendi gücü kendi imkanı kendi insanıyla çözecek. Herkesin bu süreci iyi değerlendirip ne düşünülüyorsa çözüme katkı anlamında onu ortaya koyması lazım. Demokrasi buna imkan verir, fırsat verir. Bunları Mecliste veya dışarıda olumlu bir yönde değerlendirip katkı vererek çözmemiz gerektiğini düşünüyorum." karşılığını verdi.
CİHAN

Meclis Başkanı Çiçek: Herkes bu süreci iyi değerlendirip, çözüme katkı sunmalı

Meclis Başkanı Çiçek: Herkes bu süreci iyi değerlendirip, çözüme katkı sunmalı

Meclis Başkanı Çiçek: Herkes bu süreci iyi değerlendirip, çözüme katkı sunmalı

Kaynak:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir